Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Alriks stygga Genèvlista!

Av Posted on 0 Inga taggar 0

Allt i Geneve är inte fantastiskt eller imponerande.
Jag har därför tagit fram 10-i bottenflopplistan. Det här borde Audi, BMW, VW, Volvo och några till gjort bättre!
Vi kör i storhetsordning, efter Sverigeförsäljning.
1 Volvo: Infotainmentskärmen i nya XC90 bör finnas i en större variant. Framtidens surfande i bilar och så vidare kräver en större skärm! Och den blir väldigt lätt fingertoppskletig.
2 Volkswagen. Nya Touran är med största säkerhet en fantastiskt bra bil och den kommer vinna tester. Men måste den se så Ûberkorrekt och fantasilös ut? Lite mer lekfullhet och glad utstrålning gör inte städerna tristare!
3 Toyota. I montern står det med stora bokstäver överallt att ”Allting kan göras bättre”. Det gäller i högsta grad designen på Toyotas bränslecellbil Mirai. Efter Radicals täckta sportbil som liknar en tuggummibubbla är Mirai fulast.
4 BMW: Går det så bra för BMW just nu att det mest intressanta man vill visa upp för folk som verkligen älskar bilar är en förlängd version av den framhjulsdrivna Active Tourer? Säkert mycket fin bil, men det här är Sportbilsmässan nummer ett. Vi skulle gärna sett en fantastiskt spännande konceptbil!
5 Audi. Nya R8 finns både som eldriven och med V10:a utan överladdning. Det gillar vi! Men när man tittar på chassit till nya Q7 ser man att batteriplaceringen i deras e-tronversion är längst bak, högt upp. Batterier ska ligga centralt placerade och lågt! Stort plus dock för att laddhybriden ska kunna köras över fem mil på el.
6 Skoda. Jag saknar de gamla bilarna med motorn bak. Tänk om Skoda skulle komma med en folksportbil med motorn bak. Där finns rötter! Gräv.
7 Kia. Konceptbilen Sportspace tillhör tveklöst en av mässans snyggaste koncept. Men drivlinan är en dieselhybrid. Hur sexigt är det?? Bygg en ren elversion och lyft varumärket tio mil!
8 Mercedes. Konceptet G 500 4×4 upphöjt i 2, är så fantastiskt underbart sjukt och härligt. Bygg, Bygg! Men när man presenterar laddhybrider som bara går tre mil – förmodligen bara 2 i verkliga livet – på el känns det nödlösning. Jag tycker att fem mil äkta körning är gränsen för vad en laddhybrid ska gå – för att ägarna ska orka slabba med laddsladd varje natt.
9 Peugeot. Deras monter hade två pliktskyldiga koncept, en liten suv som ser ut som den ska ut i pansarkrig och en sportig limousine – som är för snygg för varumärket? Den kändes inte trovärdig. Samtidigt formligen gödslar man med vardagsbilar som om det här var en bilåterförsäljare och man vill visa upp alla modeller i alla färger. Fokus borde vara på att sälja in framtiden med några få modeller. Volvo gör ett bra jobb här, man visar bara upp XC90 och de nya S/V60 CC. På pressdagarna ska Genevesalongen inte vara en återförsäljarhall.
10. Renault. Nya Espace är läcker och mellanklassuven Kadjar ser bra ut! Men ska ni få in pressen och bilgalningarna i montern – släng in en teaser för den kommande Alpinemodellen!