Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mercedes lanserar X-Klass – pickupen för både företagare och fritid

Nya X-Klass passar bra för vårt svenska klimat. Foto: Mercedes-Benz

Modern, mångsidig, bekväm och robust. Fyra önskningar i en bil – men det är ingen omöjlighet för nya Mercedes X-Klass, som är speciellt lämpad för nordiskt väglag.

På 50-talet blev pickuper populära som robusta yrkesfordon. En del betraktar fortfarande denna typen av bilar på samma sätt. Men den tekniska utvecklingen har inneburit stora förbättringar när det gäller säkerhet, komfort och inte minst mångsidighet.

Mercedes har för avsikt att ta nästa kliv i utvecklingen genom att lansera helt nya X-Klass. Världspremiären för Mercedes Concept X-Klass skedde faktiskt i Stockholm, där koncernchefen Dieter Zetsche stolt kunde konstatera att man äntligen nått ända fram:

”Med Mercedes-Benz pickup fyller vi ett av de sista, tomma hålen i vårt breda utbud,” sa Dieter Zetsche. ”Vårt mål är att erbjuda våra kunder fordon som matchar deras specifika önskemål.

Joel Eriksson inför helgens race

Av Posted on 0 Inga taggar 0

Joel Eriksson är försiktigt optimistisk inför helgens F3-race på Red Bull Ring. Teamet kommer att testa en del nya inställningar inför kvalet – inställningar som man hoppas ska avhjälpa den väghållningsproblem som har sinkat svenskens fart och förutsättningar i titelkampen.

Kvalet till race 1 körs redan i morgon – fredag – men live-streamas ej.

Övriga pass livestreamas som vanligt via www.fiaf3europe.com/live/ med följande hålltider:

23/09/2017

10:40 – Race 1

16:15 – Kval till race 2 & 3

24/09/2017

11:05 – Race 2

16:55 – Race 3

Införintervju med Joel ser ni nedan redan nu.

På plats på Red Bull Ring –

Rosenqvist klar för Mahindra ytterligare en säsong

Av Posted on 0 Inga taggar 0

Felix Rosenqvist har som väntat ”förlängt” sitt kontrakt med Mahindra: det blir med andra ord ytterligare minst ett år i Formel E.

Jag sätter ”förlängt” i citationstecken därför att Rosenqvist redan tidigare har signalerat att kontraktet med Mahindra redan från första början var tvåårigt.

Samtidigt har det garanterat funnits klausuler i kontraktet som hade gjort det möjligt för Felix att släppa Formel E om ett mer lockande alternativ hade dykt upp – t.ex. F1 eller IndyCar.

Senast häromveckan berättade Rosenqvist – som svar på en rak fråga därom – att det har funnits en del kontakter med F1-team, men inte tillräckligt seriösa för att namnge dessa. Av det kan man dra slutsatsen att F1 för Felix är borta från kartan.

Intresset från IndyCar-håll har varit desto större efter svenskens två framgångsrika test för team Ganassi, men även i det fältet är det trångt om man inte har en egen budget i ryggen.

Singapores GP – Synden straffar sig själv

Av Posted on 0 Inga taggar 0

Gårdagens Singapores GP blev onekligen en intressant historia. Det brukar ju loppet vara även utan regn, men de blöta förhållandena tillförde definitivt en extra dimension till det mesta som hände på banan.

Men låt oss börja med starten. Jag har vridit och vänt på den, och sett repriser ad nauseum – men jag kan ändå för allt i världen inte se att någon annan än Sebastian Vettel ska bära skulden för det inträffade.

Ska tyskens start sammanfattas med ett enda ord är ordet arrogans. Kan inte komma på något bättre sätt att beskriva hans uppenbara ointresse för både väglag och konkurrenternas position på banan.

Men synden straffar som bekant ofta sig själv. Förlorar Vettel kampen om VM-titeln kommer han åtminstone inte kunna skylla på någon annan än sig själv. Ferrari hade en grym chans igår att utnyttja Mercedes’ uppenbara problem i kvalet och rycka i sammandraget – men istället lämnade man öppet mål åt Lewis Hamilton.

Sätt färg på Felix’ Formel E-racer!

Av Posted on 0 Inga taggar 0

Det här är en kul utmaning för den designintresserade racingfantasten.

Mahindra har utlyst en tävling som går ut på att färgsätta teamets kommande Formel E-racer inför 2017/18-års säsong som drar igång i Hong Kong den 2:a december.

Det vinnande bidraget kan alltså komma pryda Felix Rosenqvists bil – om han nu blir kvar i klassen nästa säsong.

Något som det mesta tyder på just nu – inte minst faktumet att Felix enligt egen utsago har ett tvåårskontrakt med Mahindra och är djupt involverad i utvecklingen av den nya bilen.

Bilens slutliga färgsättning kommer att göras av Pininfarina – det legendariska designhuset som numera ägs av Mahindra – i samarbete med den lyckliga vinnaren. Han eller hon får förutom äran en guidad tur hos Pininfarina i Italien.

Så det är bara att vässa pennorna och sätta igång!

http://drivenbydesign.mahindrafe.com/

Bild: Mahindra

Bottas kvar hos Mercedes

Av Posted on 0 Inga taggar 0

Racevecka och mediadag inför Singapores GP som körs i helgen.

Att det är stora F1-nyheter på gång kan knappast ha undgått någon: skilsmässan mellan McLaren och Honda väntas bli bekräftad, liksom de nya partnerskapen mellan å ena sidan japanerna och Toro Rosso, och å andra sidan McLaren och Renault.

Carlos Sainz väntas dessutom bekräfta sin övergång till Renault.

Mercedes drog dock igång nyhetsflödet redan under gårdagen – kanske för att slippa få sitt tillkännagivande dränkt i det övriga fältets.

Den stora – men föga överraskande – nyheten är att man väljer att behålla finnen Valtteri Bottas inför 2018.

Det är ett klokt och väntat beslut. Bottas har verkligen visat sig mogen uppgiften och framförallt klarat sig alldeles utmärkt gentemot Lewis Hamilton i likvärdigt maskineri – som jag skrev redan i februari: det kanske svåraste jobbet som finns i F1.