Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Bahrain: GP-rapport

Solen har nästan gått ner, elljuset är tänt och snart går starten för Bahrains GP. Nu kör vi!

Kevin Magnussen startar från depån på grund av bestraffning från tidigare i helgen när han missade att han vinkats in för vägning.

I pole har vi Hamilton, med kollegan Rosberg bredvid sig. Rosberg har problem att komma iväg på formationsvarvet och kraftig rök kommer från Vettels bil. Motorhaveri! Han skulle ha startat som trea.

Palmer går in i depån efter formationsvarvet, så ingen Renault på gridden.

Mycket orent första varv. Vingar flyger, bilar ryker och Hamilton dyker som en sten genom fältet.

Ericsson tappar platser, hård kamp med Nasr.

Sainz får punktering och Perez tappar sin framvinge. Struligt!

Haas-bilarna håller platserna 7 och 8. Imponerande. Hamilton framför.

Palmer bryter. Magnussen på plats 16, precis bakom Ericsson. I ledningen drar Rosberg ifrån.

Varv 7: Button får bryta. Oklart varför, rullar bara åt sidan.

Bottas får drive through-straff för krocken med Hamilton och Gutierez går i depå för att bryta. Trist för Haas. Turboproblem precis som Ferrari?

Varv 13: Vandoorne i härlig kamp med Perez, Alonso-ersättaren imponerar onekligen. Det tappas fortfarande vingelement här och var längs banan. Ständiga omkörningar, vilket race!

Varv 15: Räikkönen slår till med snabbaste varv. Förbättrar sig ytterligare på nästa varv, men det är fortfarande drygt tio sekunder upp till ledande Rosberg.

Ericssons däckbyte skedde mycket senare än Nasrs. Men nu är han uppe i växellådan på Nasr, som i sin tur jagar Bottas. Men Ericsson saknar fart på rakan, DRS räcker inte.

Varv 21: Ericsson förbi Nasr efter hård kamp och faktiskt uppe på poängplats för tillfället.

Varv 25: Grosjean i härlig kamp om fjärdeplatsen med Ricciardo. Rosberg drygar ut sin ledning till 15 sekunder. Men läckra kamper över allt annars i fältet.

Varv 31: Sainz bryter. Hamilton, nu uppe på tredje plats, sätter snabbaste varv. Cirka 3,5 sekunder bakom tvåan Räikkönen.

Varv 36: Ericsson kommer ikapp Force Inda-förarna Hulkenberg och Perez. Förena ligger i bredd men Perez får släppa Ericsson. Sedan går Perez i depå. Ericsson upp till plats 11.

Varv 46: Däckbytena avlöser varandra i en strid ström. Men Ericsson satsar nog på en tvåstoppare, ska det räcka för poäng? I ett radiomeddelande hörs Ericsson skrika till teamet om något fel som visas på hans skärm i ratten. Teamet lugnar honom.

Varv 49: Finfin batalj mellan Ericsson och Magnussen. Svensken är snabb rakt fram men hans slitna Medium-däck gör att dansken kommer ifatt i kurvorna. På raksträckorna har Renaulten dock ingen fart alls.

Men snart är Magnussen förbi och nu kommer även Wehrlein och Perez jagandes bakom Ericsson. Kräftgången är total för Sauber, ett däckbyte för tio varv sedan hade varit bra …

Men att Wehrlein i en Manor tar sig förbi Perez i Force India är spektakulärt, även om hans däck är färskare. Manor och Haas är årets ljuspunkter!

När tre varv återstår (totalt 57 varv) är det snygg fajt mellan Wehrlein och Ericsson. Mycket tv-tid för svensken, som nästan kör lite väl aggressivt.

Varv 57: Målgång och andra segern i rad för Rosberg (totalt 16 segrar i karriären). Räikkönen två och Hamilton trea.

Han följs av Ricciardo och Grosjean. Roligt för fransosen, Haas blev sexa i teamdebuten förra veckan och nu femma alltså.

Ericsson lyckas hålla Wehrlein bakom sig och går i mål på plats 12. Även Vandoorne, som tar poäng i sin debut, bör nämnas.

Tack för att ni följde med i rapporteringen, fullständig resultatlista kommer senare.

/Joakim Dyredand

_R6T6698.jpg

Foto: LAT

_H7I1293.jpg

Hamilton och Bottas krockar i första kurvan på första varvet. Foto: LAT

_L4R9628.jpg

Hamilton kämpar sig mot pallen. Foto: LAT