Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Rosenqvist har ovaldebuterat

Att köra formelbil på ovalbana är något helt annat än att köra detsamma på vanlig racebana. Fråga bara Felix Rosenqvist.

I helgen gjorde han alltså sin ovaldebut när den amerikanska formelbilsserien Indy Lights i helgen gästade Phoenix International Raceway för årets andra deltävling.

Trots seger direkt vid Indy Lights-premiären i Florida för tre veckor sedan tog Rosenqvist med sig ett stort frågetecken in i helgens tävlingar i Arizona. Loppet i Phoenix markerade 24-åringens första på en oval; en tuff utmaning i ett startfält bestående i huvudsak av betydligt mer rutinerade ovalförare.

Rosenqvist fick också nöja sig med en 13:e plats i fredagens tidskval. I lördagens race tog den regerande F3-mästaren sedan målflagg som 15:e man.

Jag har blandade känslor just nu”, säger Rosenqvist. ”Å ena sidan är det väldigt skönt att ha klarat av den här helgen och att ha fått ett ovalrace i kroppen, men samtidigt är det aldrig roligt när man saknar fart. Jag har helt enkelt inte fått till det och jag hade hoppats på att vara med bättre än jag var. Ovalracing är väldigt speciellt och jag har lärt mig enormt mycket, framför allt när det gäller att hantera trafiken på den här typen av banor. Jag är fortfarande övertygad om att jag kan slåss i toppen även på en oval, men vi har en del jobb framför oss.

Rosenqvist är trots helgens resultat kvar på en sammanlagd tredjeplats i mästerskapstabellen, som bäst placerade rookie.

Nästa deltävling för Indy Lights körs om tre veckor, då mästerskapet återvänder till en mer traditionell bana i form av Barber Motorsports Park i Alabama.

/Joakim Dyredand

Unknown.jpeg

Foto: Indianapolis Motor Speedway, LLC Photography