Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Alonso kör Le Mans 24h

Av Posted on 0 Inga taggar 0

UPPDATE: Ledsen, men den här nyheten var visst fake news av allra värsta slag.

Som en försenad julklapp till alla oss racingfans kom idag bekräftelsen: Fernando Alonso kommer att köra den franska långdistansklassikern för Toyotas LMP1-team.

Spekulationerna har funnits länge – eller i alla fall sedan Alonso uttryckligen sagt sig vara på jakt efter trippelkronan – och eskalerade rejält när spanjoren för första gången provkörde Toyotas bil en dryg månad sedan.

Faktumet att han dessutom är klar för att köra Daytona 24-timmars i januari var ytterligare ett tecken på att Alonso menar allvar med sin endurance-satsning.

Med både Audi och Porsche borta från Le Mans kommer Toyota dessutom vara enda fabriksteamet på plats i Frankrike i sommar. Det kommer med andra ord att vara japanernas största chans någonsin att ta den efterlängtade segern.

Oavsett vad man tycker om det på papperet begränsade motståndet som Alonso och Toyota kommer att ställas mot blir det en högtidsstund för oss racingfans.

Loppet körs mellan den 16:e och 17:e juni – helgen före midsommar – och det finns fortfarande en del biljetter till läktarplats kvar. Bara att boka! Frankrikes GP på Paul Ricard körs dessutom helgen efter – läge för frankofil semester m.a.o.

Gergei Farkas, GF1

Alonso i Bahrain. Foto: LAT

Alonso i Bahrain. Foto: LAT