Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Audi fabrikssatsar på Formel E

Av Posted on 1 Inga taggar 0

Audi har idag tillkännagivit att man från och med säsongen 2017/18 kommer att tävla i Formel E med riktig fabrikssatsning.

Volkswagen-koncernens premiummärke blir därmed först ut att helhjärtat satsa på den eldrivna formelklassen – även om Mercedes också ligger i startgroparna för en fabrikssatsning.

I praktiken tar man över ABT Sportline-teamets platser i fältet, och kommer att tävla under namnet Audi Sport ABT Schaeffler.

Audis inblandning är dock inte helt ny. Sedan klassens inledande säsong 2014 har man på olika sätt stöttat och samarbetat med det Allgäu-baserade ABT-teamet.

Stallet har t.ex. haft tillgång till en hel del av Audis tekniska infrastruktur och en av teamets förare är Audi-profilen Lucas di Grassi.

Inför den innevarande säsongen har Audi redan intensifierat partnerskapet i form av ökat ekonomiskt och tekniskt stöd till ABT – men det slutliga steget till fullfjädrad fabrikssatsning tas som sagt först nu.

Att Audi storsatsar efter att ha doppat tårna tillsammans med ABT är naturligtvis ett rejält styrkebesked för Formel E och ligger helt i linje med Volkswagen-gruppens allt snabbare övergång till fossilfria lösningar.

Inte minst med tanke på Tesla-utmanaren Audi E-trons försäljningspremiär 2018.

Gergei Farkas, GF1

ABT blir AUDI. På riktigt. Foto: LAT