Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sainz till Renault redan i Ungern?

Av Posted on 0 Inga taggar 0

Tyska Auto Bild rapporterar idag att Red Bull har klippt banden med Carlos Sainz och att spanjoren redan den kommande GP-helgen i Ungern kommer att ersätta Jolyon Palmer hos Renault.

Bakgrunden sägs vara den kritik som Sainz har riktat mot Toro Rosso i ett antal uppmärksammade intervjuer under se senaste veckorna.

Auto Bild hävdar att det sista hindret är förhandlingarna om övergångssumman som förväntas ligga kring 8 miljoner dollar. Red Bull-junioren och regerande GP2-mästaren Pierre Gasly sägs vara redo att ersätta Sainz hos Toro Rosso.

Med tanke på att det ännu inte finns någon som helst antydan till källa till ryktet bör den dock tas med en mycket stor nypa salt.

Speciellt som Auto Bild har en historia av att sprida icke-bekräftade spekulationer som vore de nyheter.

Icke desto mindre tycker jag att det finns en del som talar för affärerens rimlighet.

För det första tyder mycket på att relationen mellan Sainz och Red Bull har surnat rejält – och då brukar skilsmässan vara oundviklig. Spanjoren har uppenbarligen haft mycket svårt att smälta den särställning som Max Verstappen uppenbarligen tycks ha inom Red Bull-familjen.

För det andra låter det fullt rimligt att Renault faktiskt gör slag i saken och ersätter Palmer.

Och för det tredje låter det också sannolikt att Renault är villiga att betala en rejäl ersättning till Red Bull för att få loss ett välbeprövat kort som Sainz – istället för att satsa på en egen junior som Sergey Sirotkin. 8-10 miljoner dollar låter som en fullt rimlig ersättning med tanke på hur mycket Red Bull har investerat i Carlos Sainz karriär hittills.

Men som sagt: detta är än så länge enbart ett rykte – även om jag personligen tycker att det vore riktigt kul om det visade sig ligga någon sanning bakom.

Dels vore det intressant att se hur Sainz står sig mot Nico Hülkenberg, och dels vore det dags att Pierre Gasly fick visa vad han går för i F1.

Gergei Farkas, GF1

Carlos Sainz inför kvalet till Englands GP på Silverstone. Foto: LAT