Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vad händer med Malja?

Av Posted on 1 Inga taggar 0

Nu när även Formel 2-säsongen har gått i mål är det lätt att konstatera att Gustav Malja haft ett riktigt tufft år som långt ifrån motsvarat skåningens högt ställda mål.

Tanken var att han skulle ta ett rejält kliv framåt efter GP2-debuten 2016. Istället slutade han återigen på en 13:e plats i sammandraget.

Säsongens höjdpunkter var pallplatsen i Monacos sprintrace, och F1-testet för Sauber på Hungaroring.

Intressant också att till skillnad från 2016 kom årets magra poängskörd i början av säsongen. 2016 tog sig formen gradvis, och Gustav avslutade starkt. Men i år har det bara blivit två poängplatser på de sexton sista starterna.

Det duger inte om man siktar på att bli topp-10 – och ännu mindre när det långsiktiga målet är en åtråvärd superlicens som kräver topp-3 i F2-sammandraget.

Frågan är hur Gustav Malja tar sig vidare. GP2/F2 är en svår klass och många förare behöver 2-3 säsonger i serien för att prestera på topp – även om det finns de som tar klivet in i klassen och dominerar direkt.

För Gustavs del vore det naturliga steget därför att stanna ytterligare en säsong i F2.

Ett tecken på att det är långt ifrån klart är att svensken inte är på plats i Abu Dhabi för F2-testerna som pågår i detta nu.

Gergei Farkas, GF1

Gustav Malja i Abu Dhabi 2017. Foto: LAT