Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

F1: Sainz till McLaren

Av Posted on 0 Inga taggar 0

McLaren tillkännagav idag att Carlos Sainz Jr. lämnar Renault och flyttar till teamet från och med 2019.

Spanjoren har skrivit på ett flerårigt kontrakt som i praktiken innebär att han ersätter sin landsman Fernando Alonso i Woking.

”Jag är glad att äntligen kunna bekräfta att jag kommer att köra McLaren från och med 2019-års säsong” kommenterade Carlos affären. ”Det är något som jag har tittat på ett tag och jag är väldigt glad över det här blir nästa kapitlet i min karriär.”

”Jag har varit en McLaren-fan så länge som jag kan minnas. Det är ett av sportens stora namn med ett otroligt arv, och listan över de förare som har kört för McLaren genom åren innehåller många av hjältarna i Formel 1.”

”Fernando är förstås en av dem, så det är särskilt speciellt att jag tar hans sits som en del av nästa generations spanska tävlingsförare bakom ratten i en McLaren.”

”Slutligen vill jag tacka alla på McLaren för att ha gett mig den här möjligheten att uppfylla en barndomsdröm. Teamet har en långsiktig plan för framtiden och jag ser väldigt mycket fram emot att spela en nyckelroll i deras resa tillbaka till täten.”

”Vi är otroligt glada över att Carlos ska vara med oss ​​som McLaren-förare” kommenterade Zak Brown teamets nyrekrytering.

”Carlos tar med sig den perfekta blandningen av ungdom och erfarenhet. Trots att han bara är 23 kommer han att starta sin femte säsong i sporten med oss nästa år, ​​och han tar med sig en enorm mängd race-erfarenhet, både i Formel 1 och med vår partner Renault.”

”Det är ingen hemlighet att Carlos är en stor beundrare av Fernando, och det är passande att han kommer att kliva in i den spanska legendarens sits. Vi tror att han kommer att passa McLaren perfekt och vi är väldigt glada över att få honom att ha honom i teamet från och med nästa säsong.”

Vem som blir Sainz’ stallkamrat återstår att se – efter en hittills blek insats kan Stoffel Vandoorne mycket väl bli utan styrning 2019.

Gergei Farkas, GF1

Alonso ut…

…Sainz in. Foto: Gergei Farkas