Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Utfryst och packad

Av Posted on 0 Inga taggar 0
passatcc.jpg

Packade hjulhus. Det har faktiskt sett ännu värre ut.

Jo, jag vet att Volkswagen vintertestar sina bilar i Lappland. Det märks inte.

Med kaos-rubriker i kvällspressen så har det väl inte undgått någon att vi fått en arktisk vinter även i stockholmsområdet detta år. Och min VW Passat CC har fått utstå väderomslag som den faktiskt inte riktigt fixat.

Eftersom bilens sidofönster saknar övre ram sjunker sidorutorna ner en dryg centimeter (för att ta sig loss ur gummilisten) när någon tar tag i dörrhandtaget utifrån. Äldste sonen frågade en dag om inte fönstren kunde frysa fast i gummilisten.
Rätt fick han.
Nästa morgon gick bilen inte att öppna. Sidorutorna hade frusit fast i gummilisterna. Gemensam handvärme och en del andra trix (som inte redovisas här) gjorde att vi till slut fick upp ena bakdörren. Därifrån fick bilen bordas och varmköras tills sidofönstren släppte. Så nu blir det silikon.

I snökaosets spår, kryddat med lite salt och blidväder, visar det sig också att utrymmet i hjulhuset är för litet. Bilen är rent fenomenal på att packa hjulhusen stenhårda med snö och is. Det har väl knappast någon praktiskt eller teknisk betydelse – men det låter för jäkla illa.

Jag vet att Volkswagen vintertestar sina bilar i svenska Lappland. De har byggt en gigantisk anläggning med eget hotell i Slagnäs. Frågan är varför CC-modellen av första generationen inte fick tillräckligt med kärlek.

/Michael Åhman

PS. Nu får jag via en vän veta att jag inte var först ute att orera om detta. DS.