Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kan du slå detta?

IMG_0965.JPG

Tack Stavsjö Krog & Café för strömmen och sittplatsen.

Detta dygn har slagit rekord i antal bajsmackor! Dom säger att en olycka sällan kommer ensam.

Jag skriver detta från Statoilmacken i Stavsjö klockan 00.30 på måndagsmorgonen. Inomhus? Nej för fan. Allt är stängt. Jag sitter på uteserveringen och tjyvar ström till datorn som dog för många timmar sedan.

IMG_0966.JPG

En snäll bonde ställer upp med fälgkors. Givetvis hade vi inte med oss egna verktyg, det hade ju våra racekompisar i Flatout Racing.

Premiärrace i SLC på Knutstorp. Vi fick göra vår shakedown under tävling.
Kvällen innan avfärd måste vi leta spacers eftersom våra nya fälgar inte gick över våra nya bromsok. Avfärd 05.30 från Tumba eftersom det är 60 mil till banan och vi bara får köra i 80 km/h. En mil från banan får vi punktering på släpet. Tur i oturen dock.

_DSC4701 kopia.JPG

Här var det slutåkt.

På varv 128 small det till när höger framhjul flyger av i utgången till bäcken. Vi är bara glada att det inte hände efter rakan. Då skulle bilen varit mos. Kalle är oskadd, tack och lov.

IMG_0945.JPG

Ett nytt släp står på att göra-listan. Fogelsta kanske kan tänka sig att låna ut ett. Håll tummarna.

Detta kallas kreativ lastning. Vi har ännu inte löst hur vi ska få bilen av släpet!

IMG_0968.JPG

Två världar som aldrig tidigare mötts: raggarvanen och den trimmade riskokaren. Well, vi vet vilken vi föredrar…

Vanen vi ”lånat” har sett bättre dagar men med tanke på att besiktningen inte anmärkte på mer än en spricka i vindrutan, för högt co2 och en trasig positionslykta tänkte vi att det skulle vara safe att rulla. Eftersom tävlingen fick ett abrupt slut gick avfärden mot Stockholm 2,5 timmar tidigare än beräknat. Yippie, vi skulle vara hemma före midnatt!

IMG_0950.JPG

Jesper från Falck var trevlig.

16.00 får vi punktering utanför Markaryd. Var hittar man ett van-däck klockan 16.00 en söndag. I Småland? Well, Mud & Snow i Tuthult utanför Markaryd ställde upp med däckkrängning. Tack Hassan, du är fantastisk.

Utanför Linköping blir vi passerade av en medtävlare från Canard Racing som hälsningsblinkar på oss. Jag föreslår att vi ska hälsningsblinka tillbaka. Då dör framlysena. Tur att vi fortfarande har ljus bakåt…

IMG_0961.JPG

Utanför Stavsjö börjar bilen kännas konstig. Eftersom vi redan bytt däck på motorvägen en gång i dag kör vi av på närmsta avfart. Bara 100 meter in märker vi av punkteringen. Samma hjul. Var hittar man ett van-hjul vid 23.00 en söndagkväll? Jo, jag ringer världens bästa svärfar som bor i Sigtuna. Vanen är nämligen hemmahörande i Skokloster bara några minuter därifrån. Där finns fyra däck på fälg. Svärfar kastar sig i bilen och börjar köra mot Stavsjö. Det är 20 mil hit och en timme kvar innan han kommer.

Dygnet är säkerligen inte slut men det återkommer vi till i ett annat blogginlägg.

/Jens Trulsson

Klicka för en sympatilajk?