Gå till huvudsajt

Korkad och stressad = Dyrt

De senaste dagarna har varit lite motiga på transportfronten. Bara att erkänna. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.

Det började med att jag åkte till Aten för några dagar sedan för lite jobb. Härligt ställe att vara på. Fortfarande varmt och skönt även om säsongen drar mot sitt slut.

Problematiken började när jag tittade på min icke ombokningsbara biljett och såg att mitt plan hem gick kl 14.00 på torsdagen, med en mellanlandning i Köpenhamn. Jag hatar mellanlandningar, och jag hatar att vänta en halv dag på ett flygplan. Kan liksom inte ta mig för något förutom att sitta och vänta. Så jag gick in på nån sajt och hittade ett direktflyg kl 09.00 istället. Perfekt. Jag köpte ytterligare en icke ombokningsbar biljett och var jättenöjd med att jag skulle komma hem 6-7 timmar tidigare än planerat.

När jag senare på kvällen gick in på sajten igen för att boka stol, jag vill helst sitta i gången, så ser jag att jag har bokat resan till den 20/10 istället för 13/10, alltså en vecka bort. Därmed INTE dagen när jag ville åka. Och, som sagt icke ombokningsbar. I ren ilska går jag in och köper en tredje icke ombokningsbar biljett då jag redan bokat upp massa grejor de där timmarna jag skulle komma hem tidigare.

Biljett nummer 3 tog mig faktiskt hem, och planet landade dessutom i tid vilket var alldeles perfekt. Då hade jag plötsligt 7 extra timmar att spendera, möjligtvis de 7 dyraste timmarna i mitt liv. Men likväl 7 timmar. Dessa spenderade jag så här: Jag satte mig i en röd Saab med släp, köade mig genom stan, var trots det på plats på mötet en timme för tidigt då jag inte kan klockan, satt i bilen och väntade, gjorde det vi skulle göra, Tack igen Lelle! Åkte sedan hem, i rusningstrafiken. Sen var tiden slut. Så mina 7 dyraste timmar spenderades i en bil med jämförbart värde med timmarna i fråga. Rolig jämförelse. Nog om det.

Nästa fadäs inträffade redan när jag kom hem, då står det 4 st alldeles nya fina däck till en jättefin Ferrari där. Problemet var bara att däcken redan borde ha suttit på Ferrarin som skulle till Portugal dagen efter. Ferrarin stod i Linköping. Däcken i Täby. Mitt fel. Vad gör man då? Jo man ringer en budbil som kommer och hämtar däcken och i ilfart kör ner dem till Linköping så att de kan monteras på Ferrarin innan avresa. Ännu en transport som överstiger värdet på själva varan. Så kan det gå när man är dum i huvudet.

Vad kan mer gå fel? Jo, idag skulle jag hämta ut en ny Volvo V90 jag beställde i mars, jättefin bronsfärgad historia som jag sett fram emot att provköra. Jag får ju inte vara med på så många provkörningar på tidningen så istället måste jag köpa bilarna för att få testa dem. Så även i detta fall.

När min medåkare hade anlänt och vi sitter i bilen på väg mot handlaren ringer handlaren med andan i halsen och säger att det inte går idag. En transportfirma har varit där under natten och lämnat av fler nybilar och parkerat in min och några till som stod färdiga för leverans. Inget konstigt med det. Händer varje dag. Problemet var bara att han åkte därifrån med nycklarna till alla nya bilar, inklusive den Forden som står 3 cm bakom min Volvo. Så min Volvo står där den står tills dess att fraktaren kommer tillbaka med nycklarna, och det hade han inte gjort när jag väl var där… Snäll och rar som min Volvohandlare ändå är så fick jag istället låna en ny XC90, eftersom bilen vi åkte dit med, den berömda Saaben, hade jag redan gett bort till min käre far som nu var på väg hem för att prova om hans 80 kilos Sankt Bernhard skulle få plats i bakluckan.

Så nu sitter jag här på mitt kontor i Täby. Lite fattigare än tidigare, och med en strid ström av ”tips inför resan” mail i inkorgen inför min hemresa från Grekland om en vecka. På parkeringen står en bil som inte är min, och på lagret finns inga däck, bara fraktfakturan från helvetet.

Vad har jag då lärt mig av allt detta? Absolut ingenting… Imorgon gryr en ny dag, full med möjligheter att göra dumma grejor. Det borde ni också göra tycker jag, så slipper jag känna mig så ensam. Skärp er!, säger jag därför till er som sitter där och bara köper en flygbiljett per resa. Skärp er!, säger jag därför till er som tänker före ni pratar, som funderar före ni agerar, och som investerar istället för att spenderar.

Nu ska jag gå och äta fredagstacos, och jag tänker inte ens kolla om köttfärsen är genomstekt. Carpe Diem.

lndz7853

3 bokningsbekräftelser till en och samma rumpa. Så kan det gå.

img_0066

Det här är inga vinterdäck till en Volvo, det är sommardäck till en Ferrari. Bring fick rycka ut och lösa den fadäsen.img_0067

Fassan i Saaben. Motorlampan lyser men det tror jag den gjorde från fabrik. img_0070

Här står min nya Volvo. Där står den bra ett par dagar till. Vare sig den vill eller inte.

img_0071

Den ser lite naken ut utan gummi, det får jag erkänna. Men nu är det löst och bilen är på väg. Allt ordnar sig.

99 saker jag hellre skulle göra än att köra gokart

Var det verkligen inte svårt att komma på igår. För igår körde jag gokart igen, mot bättre vetande. Fiber Direkt Cup hade årspremiär och 13 lag var uppradade på startlinjen. Jag har blivit inbjuden av Cupgeneralen Lange att dadda ett lag som kommer bestå av idel gokartproffs. Eller tvärt om var det visst, alla andra var gokartproffs, och vi var inte det. Det var så det var. Lätt att blanda ihop det där.

Vårt team bestod denna gång av mackan Edlund, känd för att bland annat vara en av få som offentligt vågar sig på kombon rödrutig skjorta och gul t-tröja. Han har också gjort minst 99 saker på tv som du också hade velat gjort. Han fick t.o.m betalt för det tror jag. Till höger om Mackan står Martin, till vardags Bollnäsmartin på Bandit Radio för er som är vakna innan lunch. Skittrevlig kille, men han har lite dialekt, undrar var han kommer ifrån. Jag har glömt att fråga.

Vi tre mot Världen kändes det lite som, och det visade sig redan på kvalet att vi hade rätt. 12a av 13 lag var vi. Och det var vi väldigt nöjda med! Sen visade det sig att de som kom 13 istället för oss hade fel på bilen. Det förklarade saken. Redan under kvalet händer fadäs nummer ett då Mackan blir rammad i sidan av en annan kart och håller på att bryta alla ben i hela kroppen. Glad att vara vid liv linkar han in i depån bara för att upptäcka att hans telefon har flugit ur fickan i kraschen och sen blivit överkörd av en annan bil. Bra början. Sen under rejset blev vi påkörda i depån av nån som hade mer bråttom än oss. Lite onödigt kan man tycka, men har man bråttom så har man gissar jag. Jag blir arg på mig själv för att jag alltid glömmer notera vilka som är dumma mot oss. När det är dags att ge igen har jag liksom ingen koll på vem som är vem. Jag ska skaffa en sån där dashboardkamera till nästa gång…

Rejset var som sagt igång och jag som körde första sträckan höll vår 12e plats från kvalet i nästan 2 hela varv, sen blev jag omkörd. Och låg sist. Ändå slutade det inte komma bilar? Det var såklart alla varvningar.. Både Mackan och Martin gjorde hjälteinstatser när de väl kom ner i bilen och efter 90 långa minuters körning, så slutade vi bara 7 varv efter! 7 varv efter närmaste bil alltså. Drygt 20 varv efter vinnarbilen. De som var näst sämst varvade oss alltså 7 gånger. skönt. 11 av de 13 lag som körde, slog tydligen dittills årsbästa på banan vilket säger en del om vilka filurer det är som är med och kör.

Men vi ger oss inte. Mackan har lovat att försöka byta klädstil och Martin ska sammankalla hans polare hårdrocksgudarna inför etapp två, då jäklar. Vi kommer också få förstärkningar under säsongen med allt från Världens starkaste till Mästarnas Mästare. Eventuellt kommer också ett gästspel eller två från nån som faktiskt KAN köra gokart… Men det håller vi tyst om så länge…. Vi fortsätter försöka ha roligt och inte ta det på så stort allvar. Ingen som kör om oss kommer heller få vara med på vårt kalas. Så fortsätt köra fort ni, mer tårta till oss..

Bättre gick det för Mackan och mig när vi förra helgen körde höstens Skrotbilsrace ute på Tickstabanan. 22 bilar på startlinjen på rallycrossbanan. Roligare går knappast att ha med kläderna på. Vill ni testa själva så kontakta Hasse på krutcupen.se. Vi kom på pallen för andra rejset i rad. Det verkar som att sladda passar oss bättre än att behöva välja spår och greja. Man kan inte vara bäst på allt… Eller i vårat fall så kanske vi inte är bäst på nåt. Men vi är iallafall artiga, och det sa mamma att det var jätteviktigt.

 

 

 

img_9954

Vi försöker se hårda ut innan start. Tycker vi lyckades bra.

img_9922

Från förra helgens skrotbilsrace. På pallen igen. Som vanligt. Vann gjorde Johan och Lasse, trots att vi försökte fuska.

img_9951

Mackans telefon. Nyligen överkörd av en räcerbilsåkande garagebyggande upppsalabo. Går inte att lite på såna. Skriv upp det.

img_9952

med 20 minuter kvar att köra så ligger vi 4 varv efter  närmaste bil. Det är här en bil bakom, men bara pga att deras transponder var trasig, så deras varv räknades inte.

 

Mina barn hatar mig!

Idag åkte Bumblebee iväg till en handlare på försäljningsuppdrag. Jag berättade det för mina barn igår kväll. Samtalet blev lite som jag föreställer mig det blir när två föräldrar ska berätta för sina barn att de ska separera.

– VA?! Ska du sälja Bumblebee?! Varför då!? Nej du får inte! Varför har ni inte sagt nåt! Hannah springer iväg och slänger igen sin dörr. Hampus tittar på mig som om allt är förlorat. Som om den far han trodde han hade inte fanns längre. Kvar är bara tomhet. Han orkar inte ens bli arg, bara uppgiven.

– Jag vet att det är jobbigt kära barn, men ibland så blir det så här. Vi tycker inte illa om varandra och är på inga sätt osams. Det är bara dags för oss att gå åt var sitt håll. Jag behöver en bil som man kan använda året runt och Bumblebee vill inte vara ute på vintern. Även sommartid har det varit svårt för oss. Han vill vara ute och busa hela tiden, och jag orkar helt enkelt inte, jag är för gammal.

– Det är inte rättvist mot Bumblebee att bara låta honom stå i garaget hela tiden. Det är bättre att han får hitta en ny husse som orkar hålla hans tempo.

Inget av det här blajjet fungerar såklart på barnens ilska, precis som vid en separation såklart. Bilderna visar min dotter när hon går igenom sorgens 5 steg. Min son vägrar vara med på bild. Stegen alla känner igen är: förnekelse, ilska, köpslående, depression och till sist acceptans. Det 5:e steget har vi inte kommit till än. Det enda jag tror funkar är att låta tiden gå. Tiden läker alla sår. Även såren efter en Transformersbilsseparation. Hoppas jag i alla fall. Men vem vet.

Hittar inte Bumblebee någon som vill ta hand om honom så kanske han kommer tillbaka. Jag vet i alla fall två som inte skulle ha ett dugg emot det…

 

Depression.Tydligt.img_9829Köpslående. Typ.img_9832

Förnekelse.

img_9845

Det här vet jag inte riktigt vad det är.img_9840Ilska. Den verkar bli långvarig.img_9827

Förseningar på Volvo V90!

Orderingången på nya Volvo V90 är väldigt bra. Volvo avslöjar inga siffror men det är i alla fall tillräckligt bra för att skapa lite längre leveranstider än vad som var väntat. Det har jag fått erfara personligen. Min bil hade ett ursprungligt leveransdatum tidigt i september. Idag fick jag reda på att jag istället får den 7 oktober… Så drygt en  månad efter ursprungsplanen. Då beställde jag min redan i mars ska sägas, så har inte jag blivit tvärblåst så finns det många därute som kommer få vänta ännu längre.

Jag pratade med en handlare idag och han sa att beställer du en bil idag så får du den troligtvis levererad i februari! Februari! Det är låååång tid att vänta på sin nya bil. Jag som vill att allt ska ske helst inom 10 sekunder från att det är bestämt har jättesvårt att hantera sånt här, men nu får jag försöka stå ut. Vi har nämligen en plan att göra den till den coolaste V90:n i hela världen. Det kommer ju inte vara skitsvårt i början eftersom det knappt finns några, men det tar vi ingen hänsyn till.

För övrigt har jag äntligen bestämt mig för att göra mig av med Bumblebee. Om den går iväg i nån bytesaffär eller om det blir försäljningsuppdrag hos någon handlare återstår att se. Det avgörs väl de närmaste dagarna. Men det är dags nu, jag har snart haft den ett halvår, nytt världsrekord. Men det är också den roligaste bilen jag har haft, och jag har haft ett par stycken…

På tal om bilhandlare så är vår nya undersökning igång! Nu är det dags att utse Sveriges bästa (och sämsta?) sportbilshandlare! Följ länken och dela med dig av dina erfarenheter. Både ris och ros. Det är kontrasterna som blir intressanta att läsa om. Jag har fyllt i den redan. Både med bra erfarenheter, och dåliga. För det finns lite av varje där ute, med er hjälp ser vi till att hylla de som hyllar bör, och skälla på de som förtjänar det.

Klicka för att vara med i undersökningen här!

 

Så här ser min ut. Bronsfärgad. Det blir toppen. Dock finns det risk att den folieras ganska omgående... VI får se...

Så här ser min ut. Bronsfärgad. Det blir toppen. Dock finns det risk att den folieras ganska omgående… Vi får se…

Nu är Porschen hos sin nya husse

Idag lämnade vi över Rejsporschen till sin nya ägare, Hasse, som driver krutcupen. Det slutade med lottdragning mellan våra tre favoritkandidater av de ca 250 (!) som anmälde intresse, och Hasse hade turen att få den. Eller tur och tur, det återstår väl att se kanske… Jag ska nämna här också hur sjukt mycket beröm vi har fått för vår livesändning där vi delade ut den. De flesta är speciellt imponerade över de två första minutrarna där vi höll kameran i alla vinklar som fanns förutom rätt. Men men, det löste sig till slut.

Bilen kommer användas i ett projekt där Hasse ska försöka få ungdomar från alla världens hörn att bilda ett raceteam och få känna av gemenskapen och glädjen kring racing. Jättekul initiativ som vi såklart kommer hålla ögonen på. Människor som arbetar aktivt med integration behövs överallt, så all heder. Kul att bilen kommer till användning. Nu är det bara att hoppas att han lyckas få igång den…

För övrigt har jag fortsatt beslutångest över hur jag ska göra med Bumblebee. Jag vill sälja varannan dag, byta var tredje, och behålla lite hela tiden. Så inte helt lätt. Men jag har läst i tidningen att det finns de som har värre problem, så jag ska väl inte gnälla.

Jag var faktiskt och tittade på nya Cadillac Escalade häromdagen, tänkte köpa och ha över vintern eventuellt. Grym bil måste jag säga! Jag gillar Cadillac genomgående, både utseendemässigt men också inredningarna och körupplevelsen, riktigt bra. Det är ett märke som borde få mer kred. Sen gick jag förbi en Rolls Royce och då blev det tilt i huvudet så nu håller jag precis på att kollar hur mycket pengar min bank har och se om jag får låna alltihop. Troligtvis kommer de bara skratta åt mig som vanligt men vi får se. Ångestladdad är hela upplevelsen i alla fall. Hur oviktig den än är i den verkliga Världen.

Nu ska jag nojja vidare över allt elände. Låt mig vara i fred.

Se den omtalade sändningen när Peder & Co lottade ut sin Porsche!

Hasse tackar och bockar för pärlan. Kul att den kommer till användning!

Hasse tackar och bockar för pärlan. Kul att den kommer till användning!