Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ska jag också köpa elbil nu?

Av Posted on 0 Inga taggar 0

Nu börjar det smälla lite i elbilsträsket. Fler och fler tillverkare kommer med nya modeller och fler lär det bli. Är det dags att köpa nu eller ska man vänta? jag inbillar mig att det är med elbilar som med tv-apparater, de kommer bara bli billigare och bättre med tiden. Är det nu Teslas fall börjar eller kommer de klara sig? Jag har alltid sagt att Tesla kommer få problem den dagen övriga tillverkare kommer då jag antar att de kommer vara billigare, de kommer till slut ha bättre infrastruktur för laddning, bättre servicenätverk etc etc. Men vi får se. Teslas modeller verkar fortfarande vara de roligaste, hur mycket det betyder för den gemene bilkonsumenten återstår att se, men jag tror fortfarande att de går en nervös framtid till mötes.

Jag då? Som alltid hackat på elbilar, som alltid sätter på raka rör på mina bilar så de ska låta så mycket som möjligt,

Ferrari som vinterbil, bra eller anus?

Även om inte vintern har kommit igång riktigt så tänkte jag att det var på tiden med en liten uppdatering kring hur Ferrarin fungerar som vinterbil. Alla som har haft en Ferrari vet att det i grund och botten finns bättre bilar. Det kanske inte finns några som är vackrare, låter bättre, eller har mer utstrålning, men det finns garanterat de som är bättre.

Fel på bilar har också en tendens att förvärras vintertid. konstiga lösningar för fönterrutor som ska öppnas när man öppnar dörren fryser fast och gör att man slår sönder rutan när man ska stänga dörren, det hände mig med min GTR hela tiden, smäller igen dörren och tror att rutan ska stanna kvar ute i trädgården då den inte åkt ner den där centimentern den ska för att komma in på sin plats osv..

Hittills har faktiskt Ferrarin skött sig bra. Den verkar dock,

Första veckan med en Ferrari

Av Posted on 0 Inga taggar 0

När man köper en ny fin bil så är man alltid rädd om den, i ungefär en vecka. Eller jag iallafall. Vissa är faktiskt rädda om sina grejor hela tiden, men jag orkar inte efter ett tag. Det gäller allting. Jag köpte nya soffor till mitt nya fina radhus för  några veckor sedan. Första veckan la jag mycket noga ut filtar och grejor i dem så att hundarna inte skulle förstöra dem, nu orkar jag inte, tänker att de kommer iallafall bli förstörda förr eller senare, ingen idé liksom. Jag har väl lite liknande tänk när det gäller bilar. Framför allt när det gäller att tvätta dem, varför ska man göra det, de blir ju bara skitiga igen. Men nu är jag och min nya FF fortfarande på smekmånad, den var inne på lite fix för några dagar sedan och fick en jättefin genomskinlig rattmuff. Jag funderar på att behålla den.

Jag har köpt ny bil! (eller bilar kanske…)

Av Posted on 0 Inga taggar 0

Jag har köpt ny bil igen, eller bilar kan man väl säga. Skönt att vara igång igen! Det blev en riktigt rörig affär som vanligt i slutändan, men för en gångs skull har jag faktiskt köpt en bil som stod på min önskelista. Normalt sett brukar jag ha bevakning på 10 olika bilar bara för att köpa nåt helt annat när det väl kommer till kritan…

Jag sålde ju bort Bentleysarna. Den sista, gråa med megavingen bytte jag och fick en Mercedes ML i byte, sen sålde jag Volvon och tog en Lexus i byte på den, nu har jag sålt G63 och ML (innan jag sett den faktiskt) och fått en annan bil istället, så förhoppningsvis lite senare idag står det ”bara” en Lexus och en annan bil på uppfarten.. Just det, jag förhandlade till mig en finfin Berlingo där mitt i alltihopa också. Vet inte vad jag ska med den till riktigt eller var jag ska ha den.

Från 2 Bentleys till 0 på 3 veckor

Av Posted on 0 Inga taggar 0

Kom ni ihåg för några veckor sen när jag hade två Bentley Continental GT helt plötsligt? Det var då det. Nu har jag ingen. Fråga mig inte hur det gick till. Den Röda försvann lika fort som den kom. Jag vet inte om jag utnyttjade någon form av ångervecka eller vad jag gjorde men när jag fick försökringsförslagen som var på 60,000:-/år och uppåt så flippade jag och kom fram till att jag inte ville ha den längre, så jag köpte typ tillbaka min G63. G63an som jag dessutom insett är världens bästa vinterbil, och vintern är ju för sjutton här vilken sekund som helst. Det kommer dock inte hindra mig från att byta bort den mot en cab om rätt deal dyker upp, jag är galet lättlurad.

Den gråa Bentley försvann också på ett lite lustigt sätt. Jag hade en kompis hemma som var sugen på att köpa G63an men ville att jag skulle ta en av mina egna gamla bilar i byte,