Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Att vara vettig är ångestframkallande!

Jag har aldrig funderat så mycket över ett bilköp som jag har gjort den här gången. Jag har köpt Porschar, Ferraris, Bentleys och Lamborghinins utan att ens fundera på det. Jag har köpt en ensitsig Nascar och en 3-hjuling Morgan i en bar jättesent på kvällen, och jag hade inte ens ångest när jag vaknade på morgonen. Nu ska jag köpa en vanlig Svensson-bil och det fullständigt förtär mig från insidan! Det tar all min kraft!

Jag finner mig själv sitta och kolla upp vad bilarna kostar i skatt! Vafan! Vem gör sånt! Jag ringer försäkringsbolagen och kollar hur premien ser ut, innan jag köper bilen!? Vad är det som händer!

Jag mår inte alls bra av den här processen att köpa vanliga bilar. Det är så mycket som känns fel, ändå borde jag göra det. Ett alternativ kanske skulle kunna vara att köpa en lite finare bil, men med ett tryggare andrahandsvärde? Det är faktiskt en riktigt bra idé! Det är ändå värdeminskningen som mördar en i slutändan, skit i vad skatten och försäkringen kostar, strunta i hur mycket den drar. Det är värdetappet som gör att milen blir dyra, så är det.

Men vilken bil håller värdet bra idag bortsett från sportbilar…? Tillbaka till svennebilarna.. Jag behöver fortfarande en stor bil, det kommer jag inte undan. Jag har nog kommit fram till att den enda bilarna som funkar är Mercedes GL och Chevrolet Suburban/Cadillac Escalade. Mercedes ser halvlika ut från det de börjades sälja, 2007 tror jag, medan Subban har fått ett superlyft nu de senaste åren. Det gör att man inte kan ha den gamla för den blir för sunkig. GL:en fick ett facelift 2013 tror jag det var, och är bra mycket snyggare efter det, men fortfarande ok innan skulle jag säga.

Så från att ha haft alla världens bilar att välja mellan så är vi nere på några få.

Mercedes GL eller Suburban. En GL före facelift med fortfarande en bra kan man få för runt 300´en faceliftad kostar ytterligare ett par hundra, och uppåt. En subba av senaste snitt ligger från runt 650′.

Vad ska jag ta? En tanke jag har haft är att köpa en lite billigare GL för att lämna utrymme för en annan lite roligare bil i min låtsasbudget? Kanske en Cayenne eller nån annan lite sexigare SUV? En GL OCH en Cayenne? Funkar? Är jag rätt eller fel ute?

Som vanligt är era tips ovärdeliga eftersom det har låsts sig fullständigt för mig. Jag föraktar mig själv för att jag drar ut på det här. Men innan veckan är slut så ska jag ha köpt minst en ny bil! Annars blir jag vansinnig!!!

Överst är den faceliftade GL:en, underst den äldre. Det skiljer i all fall 200´mellan dem. Vilken väljer man? I mitten har ni Subban som är den dyraste om man ska köpa beggat.