Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Det hände en grej…

Av Posted on 0 Inga taggar 3

Ni vet hur något kan kännas sjukt viktigt den ena sekunden för att minuten senare vara helt oviktigt? Jag har ofta den känslan, framför allt när jag ska köpa saker. Jag går igång på nån bil och är beredd att köpa, sen svarar inte säljaren förrän dagen efter och då har har redan tappat intresset totalt.

Ofta är det ju bilar som är målet för den här typen av beteende. Ibland en klocka, ibland ett hus, och ibland något värre, som typ en båt.

För ett par veckor sedan så låg jag och slösurfade på en båtsajt och fick plötsligt syn på en av mina absoluta drömbåtar. En Fountain 47 Lightning. Världens snabbaste enskrovare, och bland det ballaste du kan åka i. alla kategorier, om du frågar mig. 3 motorer! 3 motorer!! Ska man jämföra med en bil så har jag ingen aning om vad det skulle vara ärligt talat. Finns inget motsvarande, den är bara för mycket. 15 meter lång och 2,8meter bred. Helt bananas. Just detta ex låg i Helsingforstrakten i Finland och var nylackad, nyrenoverad hit och dit, såg jättefin ut. Den hade också några tillbehör som denna typ av båt inte brukar ha, ankarspel, bogpropp, värmare osv som faktiskt gör båten lite användbar. Iallafall kändes det så när man skulle övertyga sig själv om att det var ett helt fantastiskt bra köp..

Dessutom hade den nåt som kanske bara 2-3st såna här båtar i Världen har, nämligen Dieselmotorer. 3st Dieslar med raka rör sjunger vackrare toner än vad jag hade kunnat drömma om. Hur hård som helst! 60+ knop med svartrök när man drar på är fan ingen lek..

Med bara några dagar kvar till årets raggarbåtsevent Powerboat Weekend, så blev jag skitstressad. Dessa båtar som kan ligga till salu i 400 år innan de blir sålda, blev i mitt huvud den mest eftertraktade båten i Världen. Jag måste köpa den nu innan nån annan snor den!

Sagt och gjort, jag ringer en smått chockad säljare och säger tjenare tjenare, Peder Karlsson här. Du den där blåa båten du har till salu, är den fin eller? Ja… sa säljaren frågande. Bra, då tar jag den sa jag. Kan jag komma och hämta den imorgon, jag måste nämligen till Åland och köra Poker Run, jag är en rätt seriös sportsman så se till att grejorna är i skick så kommer jag dundrande. Hämtar du mig på flyget? ehh. joo.. jaa.. ok! Full tank tack! Öka!

Över till Helsingfors med min vapendragare Mange Miljon, som är en lika bra matros som jag är ekonomisk rådgivare. Vi tar en snabb instruktion av säljaren som jag inte minns nåt av och försöker ställa in en rutt från Helsingfors till Åland på plottern i en skala där hela Sverige syntes. så troligtvis blev den 6 gånger längre än vad den hade behövt vara.

Men iväg åkte vi. 7 timmar på havet där man inte såg land åt nåt håll. Helt fantastiskt faktiskt. Vilken båt! Jag förstår hur den har fått sitt rykte. Jag har kört många båtar, men aldrig en som skär igenom hög skarp  sjö och lång dyning så mjukt och odramatiskt, helt otroligt.

Vi landar på Åland dagen innan alla andra kommer, de åkte nämligen från Stockholm där racet egentligen började. Racet i Ålands skärgård skulle vara på lördagen. På fredagen i vår eufori över att ha köpt den här fantastiska båten, att den trots att alla andra coola poker run båtar hade dykt upp, fortfarande var längst av alla, så festade vi till lite. Lite försiktigt sa vi eftersom det var race dagen efter. Klockan 12 på lördagen, 2 timmar efter start, vaknar jag i ruffen och undrar var jag är. Vi har missat hela baletten. Typiskt. Varför händer sånt alltid mig?

Men skit samma, vi hade det jätteroligt, och på söndagen bar det av hemåt över Ålands hav. Jag la till båten på den lånade båtplatsen (hade glömt fixa båtplats, det gick lite fort) i Furusundstrakten och åkte hem.

Sen kom känslan. Vad fan har jag gjort? Jag har köpt Världens konstigaste båt, helt oanvändbar, svindyr, och jag har inte ens en båtplats åt den. Jag försökte åka ut med barnen förra helgen men de tyckte typ att den var skitvärdelös. Inget eget rum som de hade på förra, trångt, kallt, toan är paj. nej tack pappa. Du är ett mongo.

Nu sitter jag här, hålögd i soffan och funderar på mina livsbeslut. Hur går man vidare, hur ska jag blir av med båten? var ska den ligga? hur får man en god man egentligen?

Å vänta, det plingade till i min blocketbevakning. En Cheva Nova från 1900-kallt med dubbelturbo och 1000 hästar! Måste ju vara det bästa köpet nånsin. Shit måste ringa banken, den kommer inte vara till salu länge. Vi hörs hörni, ta hand om er.

 

Ett snabbt handslag sen iväg!

i

Mange Miljon gör det han gör bäst. Även på Internationellt vatten.