Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Jag har köpt en familjebil! Och vunnit långlopp överlägset!

Av Posted on 1 Inga taggar 0

2017, året då bilar skulle ta en baksätesroll har börjat precis som jag planerat. Aldrig har mina beslut varit så genomtänkta. Det började men att jag för ett par veckor sedan köpte en rallybil. Jag har aldrig kört rally, och jag tror knappt att jag provsatt den förra vi hade innan vi sålde den. Men nu har jag en ny iallafall. Den ska vi köra midnattsolsrallyt med om vi kommer så långt. Man måste kanske ha licens och lite såna grejor för att få göra det men det löser sig nog. Fin är den iallafall.

Jag köpte också en jättefin och praktisk familjebil helgen som var. Jag tänkte att eftersom vi bara har en en vanlig kombi och en suv redan så måste det vara bra med en kombi till, så jag slog till. Jag menar man kan aldrig få för mycket praktiskhet.

Jäkla fin bil faktiskt. En Mercedes är det. 4-matic, skinnklädsel, och en massa andra roliga grejor. Tv-skärmar i baksätet för barnen när man ska åka långt osv. En perfekt familjebil helt enkelt.

Dessutom har den en knapp som det står AMG på. Tänk vilka grejor som finns i familjebilar nu för tiden. När man trycker på den åker bilen jättefort. 585 hästar har den standard enligt uppgift. Gör 0-100 på 3,6 sekunder. Det borde ju räcka tycker man för att åka till affären och handla med hundarna. Så den fick det bli. Vi ska se om den får förbli standard eller om vi ska busa lite med den. Nu när allt är turbomatat är det alldeles för enkelt att få ut en massa mer mos…. Men vi får se, 585hk kanske räcker för att åka till täby centrum och handla.

Jag testade den lite igår på väg till ännu en deltävling i Fiber Direkt Cup. En Gokartlångloppscup som jag är med i av någon oförklarlig anledning. Tillsammans med allt från ärrade gamla Formelbilsförare till nya och fräscha talanger. Bland annat var 17-åriga Linus Lundqvist där som i år vann Sveriges enda formelklass. Nästa år ska han köra Formel 4 i England och har redan spöat de flesta konkurrenterna på testerna. Så det var ju kul att tävla mot honom.

Ni förstår ju varför jag undrar varför JAG är där som knappt tar mig ner i karten. Jag tror att jag blev draftad för att komma sist i varje race, så att de övriga deltagarna aldrig skulle behöva uppleva den känslan. För sist kommer jag, till och med när jag försöker fuska.

Så även denna gång såklart. Efter 90 minuters körning så var mitt team ca 5 varv bakom näst sista bil, och typ 20 varv efter vinnaren. Eller förloraren ska jag säga. För Tävlingsledare Lange hade en överraskning till alla som han berättade om efter målgång. I gårdagens race så vändes resultatlistan upp och ner för att göra poängställningen mer spännande inför de avslutande racen! Så vi vann! Man skulle kunna säga att vi vann överlägset! 5 varv före tvåan och hela 20 varv före laget som kom sist. I loserlaget körde Alex Storckenfelt, även kallad lillstorken. Varför vet jag inte, han är inte särskilt kort, måste vara nåt annat, samt Alexander Graff, även kallad Sid. De två tillsammans har lite meriter på racebanan kan man säga så det var skönt att kunna tvåla till dem ordentligt. Nu kanske de inte är så kaxiga i depån nästa gång när de sprätter runt i sina räserskor medans vi andra kör i graningekängor. På tal om graningekängor så var det en ung man i skogshuggarskjorta som bestämde sig för att krascha ut oss rätt brutalt efter några varv. Jag tror representanter från någon motorklubb var där, ni kanske skulle göra en uppföljning så inte det där beteendet sprids bland andra medlemmar. Ni vet, säger ledningen att det är ok så är det snart anarki… Det var någon annan ung man som lyckades köra in i mig mitt på en raka också trots att jag blinkade höger för att bli omkörd så smidigt som möjligt. Oerhört provocerande. Hade jag bara hunnit ifatt honom så hade han fått känna på hur det känns. Tur för mina provocerare att jag är helt värdelös på att köra.

Men men, en bra dag till slut. Förutom segern i själva racet så hade vårt lag de snabbaste bilarna på parkeringen utanför, min E 63 samt nya Tesla P100, som dessvärre är snabbare än min merca också… Men oavsett det så kan man säga att det blev en dubbelseger. Så grattis till oss!

Här är den lnga beteckningen i all sin skitiga glans. E63 AMG S Touring

Här har ni bevis på att jag faktiskt tvättar bilar ibland. Oftast bara en gång per bil dock. Vill inte slita ut lacken.

Här är räseressen Alex och Alex med sina räserskor och flytvästar när de ska köra hyrkart. Vårt team hade graningenkängor och täckjackor på oss. Ändå vann vi!

 

Vi önskar Linus lycka till i England!