Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

När blir dieselbilen värdelös??

Av Posted on 0 Inga taggar 2

I mitt nyfunna – troligtvis tillfälliga – stråk av vettighet, där jag kollar hur mycket bilar kostar att försäkra, hur dyr skatten är, och om servicen är gjord (allt detta är nytt för mig) så har jag snubblat på en mycket större fråga, och som kanske även berör ett par ett par andra personer i detta avlånga land…

Norge införde dieselbilsförbud nån dag, för ett tag sedan och det pratas om att flera storstäder ska följa efter, säkerligen är Sverige inkluderat i de diskussionerna.

Och Volvo gick ju precis också ut och sa att de inte skulle vidareutveckla några dieselmotorer osv.

Då är min stilla undran, när blir alla stackares dieselbilar värdelösa? Vem är den sista som köper en flong ny XC90 med diesel för en driljard, eller vad de kostar, och dagen efter får höra på nyheterna att de ska förbjudas?

Alla dieselbilars värde kommer halveras över en natt. För mig är det i och för sig inget konstigt. De flesta bilar jag har ägt har halverats i värde över en  natt efter att jag köpt dem. Men det finns ju en och annan dieselbil i Sverige… Kommer det någonsin att ske? Eller är det en skröna, precis som den om att jag en gång gjorde en bra bilaffär. Glöm det, det har aldrig hänt.

Jag har nog med bekymmer i mitt bilköparliv för att behöva ta hänsyn till det här också. Jag har fortfarande inte köpt nån ny bil! Nu har jag i alla fall börjat buda på lite bilar. S-klass Mercor står i fokus för dagen, gamla som nya. Jag budar, och handlarna säger nej, och så fortsätter det. I all oändlighet verkar det som.

Jag kanske ska skita i att lägga fler bud på dem, de kan stå där med sina förbjudna miljödieselmercor, så går jag och köper en Prius eller nåt istället. De får man i alla fall åka vart man vill med. Får man plats med 3 hundar i en Prius?