Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sveriges Sportbilsägare! Se Hit! Dags Att Göra Skillnad!

Av Posted on 0 Inga taggar 0

Europa och Sverige kryllar av bilevent för folk som äger häftiga bilar. Folk åker på allt ifrån Gumball till Nexusball till Modball (har aldrig fattat varför alla heter nåt med Ball, så ballt är det väl inte?) Vi har alla Granturismos event runt hela Europa, nu är ett gäng kompisar nere i Budapest och kör, vi har bilträffar för klubbar, bilträffar för olika biltyper, banträffar, grästräffar, och 100 varianter till. Alla underbara och fyllda av entusiaster.

Alla dessa event fyller såklart olika syften, allt ifrån att stilla sin hunger att köra fort, till att stilla sin hunger att synas och festa.

Det finns dock ett event som gör lite mer än så, där du kan göra allt det där och lite till. Och det där lite till är inte så lite i det här fallet.

Racing Rascals anordnar varje år något som heter Ba(r)ndagen, som är ett välgörenhetsevent riktat mot Barn runt om i Sverige som har haft en alldeles för tuff start på livet. Det kan vara sjukdom, det kan vara olycka, Psykiskt lidande, eller vad som helst. Oskyldiga barn som har fått en väldigt dålig pokerhand, oavsett anledning.

På Ba(r)ndagen ser vi till att dessa barn och deras familjer blir VIP-gäster och kungar/drottningar för en dag. Vi hyr en bana, barnen väljer och vrakar mellan bilarna som ägarna själva är där med. Vill Lisa åka en röd Ferrari så ordnar vi det. Vill Eriks mamma åka en orange Lamborghini så försöker vi lösa det också. Det är en dag full av skratt och glädje som utan undantag alla som har varit med på säger att det är en av deras bästa dagar i livet. Bilägarna är överlyckliga för att få ha varit med och gett detta som present till barnen, barnen och deras familjer är saliga för att de har helt plöstligt fått vara med om något som egentligen inte är möjligt. Framför allt inte för dem.

En enad läkarkår säger att positiv påverkan betyder massor för hur kroppen svarar på medicinering. Så att ge dessa barn någon att se fram emot, något roligt att vara med om, och något roligt att kunna se tillbaka på och skryta om för kompisarna, betyder mycket, mycket mer än vad ni tror.

Därför är det här eventet viktigt. Riktigt viktigt.

På kvällen när vi har sagt hej då till barnen så åker vi kortege till Gävle där kommunen har spärrat av centrala staden för vår skull, Gävleborna kommer vallfärda för att titta på bilarna, och när vi är klara där så blir det galamiddag med allt ifrån Välgörenhetsauktion till storlagna shownummer av fantastiska artister. På auktionen kommer bland annat Pirelli som är en av sponsorerna auktionera ut ett par F1 däck! Kan nog bli lite budkrig på dem…

Anmälningarna strömmar in men ju fler vi är desto roligare kommer det bli för barnen.

Har du en sportbil eller känner du någon som du tror skulle tycka detta var roligt? Hör av er till barndagen@racingrascals.se och be om en inbjudan. Det kommer vara det bästa du har gjort, det kan jag garantera. Om du inte tror mig så fråga någon av dem som har varit med tidigare. eller ännu lättare, titta på filmen från förra året, så förstår du själv.

Känner du ett barn som passar in på beskrivningen ovan? Kolla in Nomineringssidan på Racing Rascals hemsidan och dra ett nomineringsmail. Vem vet, med lite tur sitter den du nominerar och skriker av glädje i en Porsche om en dryg månad.