Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vill du äga en bit historia? Här har du chansen…

Av Posted on 1 Inga taggar 0

Knappt har bläcket hunnit torka på den nya kalendern innan årets första bil är inköpt. Känns kanon! jag och min vän JB ska göra ett stort kryss i vår gemensamma bucketlist genom att köra Midnattsolsrallyt! Hur coolt är inte det!? En dröm som går i uppfyllelse! Varför vet jag egentligen inte. Har aldrig varit någon rallynörd och har aldrig kört en rallytävling, men midnattsolsrallyt känns som ett värdigt sätt att både börja, och troligtvis avsluta sin rallykarriär. Så häftigt att se alla dessa klassiska bilar fara omkring i skogen!

Sagt och gjort. Vi har för ändamålet köpt in en Opel Ascona B från 1977, helt i nyskick. Har aldrig sett nåt liknande. Med den kommer vi tävla i grupp H. Jag vet inte riktigt vad det innebär men jag tror det är skitbra. Vi har också köpt massor av delar eftersom vi troligtvis kommer krascha rätt ofta. Det vi inte har kommit fram till riktigt än är vem som ska köra och vem som ska sitta bredvid. Jag tror vi får köra nån form av tävling där som jag hoppas jag vinner då jag är fruktansvärt åkrädd.. Vi får se hur det går. Det löser sig.

Det dök bara upp ett litet problem. Efter vi köpte den kom vi på att vi redan hade en Opel Ascona B från 1977 i garaget.. Nämligen Marcus Ericssons gamla träningsbil, som förutom att ha blivit hårt hanterad av Marcus själv, även har kvar salivstänk på insidan av rutan efter att en viss Kenny har försökt ”bräcka” Marcus tider ute i skogen. Utan att lyckas säger den versionen vi har hört…

Den måste vi alltså nu då sälja. Vi har liksom inte plats för ett helt rallystall, jag får inte ens in EN bil i mitt garage, glöm att ha två där.

Denna Ascona är en grupp E bil med vagnbok och hela klabbet. Men viktigare än det är såklart bilens historik. De 5 senaste personerna som har kört den är Marcus Ericsson, känd från Formel 1, Kenny Bräck, som vann Indy 500 när bilen i fråga bara var 22 år gammal, Victor Bouveng, Sveriges nästa DTM-stjärna, Janne Blomqvist, känd från Robot wars på tv4, som han gjorde med Svullo i mitten av 90-talet. Samt självklart kanske den största stjärnan av alla, jag själv. Peder Karlsson. Ni förstår att den kommer bli dyr den här…

Victor Bouveng har dessutom lagt ner tid och bytt avgasrör och grejat med den. så förutom att den är kändiskörd så är den något så unikt som kändismeckad.

Skicka era bud till peder.karlsson@automotorsport.se. I köpet ingår en selfie med Robot Wars-killen. Du kommer också få vara med på bild i den här bloggen. Senast jag kollade var marknadsvärdet på det ca 26 miljoner i nån valuta.

Nu måste jag bara lära mig köra rally lite snabbt men det löser sig. Jag har sett det på teve några gånger och hur svårt kan det vara egentligen. Eftersom väldigt mycket i mitt liv redan går på snabbspolning så kör vi även här en fast forward, så istället för att lära mig det här från grunden kommer jag och Janne vara med rallylandslaget på deras träningsläger om några veckor. Det vi inte lär oss där lär ju inte vara värt att veta liksom.

Nedan kan ni se en mycket informativ film om bilen och dess historia. Mycket nöje.

 

Film Janne och Peders Ascona

 

 

Från inköpsdagen! Känns tråkigt att sälja den men vi har helt enkelt inte plats för den. Och den klassar inte in i midnattssolsrallyt som har blivit vårt mål att köra.

 

Som ni ser här så krävs det 2st F1 killar att lasta 1st rallybil.