Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hur kunde det bli såhär?

Av Posted on 0 Inga taggar 0

Bilaffärer har jag gjort några stycken, vissa sämre än andra, men aldrig någon bra. En av mina konstigaste kanske var när jag köpte en äkta Dodge Nascar för ett banevent i Polen, och sen för att det skulle se bra ut så köpte jag en Dodge Ram pickis med Vipermotor som dragbil. En helt oanvändbar bil som bara kunde svänga vänster, och en helt oanvändbar pickup med bakhjulsdrift och V10 motor. Helt idiotiskt men väldigt roligt.

 

Nu har det dock nästan gått ett steg längre. Låt mig förklara från början. Jag har som ni kanske vet en Mercedes G63, underbar bil som jag älskar men jag har haft den sen oktober förra året så det börjar verkligen bli dags att byta ut den. Jag har skaffat mig många vänner (och ovänner..) inom bilhandeln och en av de som brukar försöka hjälpa mig hitta knäppa lösningar när jag blir stressad är Alex på Dream Auto i Järfälla. Vi började för några veckor sedan prata om en Bentley Continental GT, en fantastisk vacker röd V8S från 2014. Superfin men egentligen lite för dyr tyckte jag, därför tvekade jag utan att riktigt kunna släppa den.

 

Parallellt så sålde jag min jättelånga båt som vi har varit ute på långresa med i sommar, Sverige runt plus en sväng till Gotland, tillbaka ner till Kalmar och runt lite. 1500 distans i en 47-fotare med 3 motorer har både varit underbart och jobbigt. Men utan tvekan mest underbart. Göta Kanal är en höjdare för alla som inte provat, tro mig.

 

Nog om det, jag sålde den, hör och häpna till en bilhandlare. Istället för pengar för båten kan ni ju såklart räkna ut vad jag fick, japp, en bil. Eller en bil och pengar ska jag vara ärlig och säga. Bilen jag fick var en Bentley Continental GT, en äldre variant men fortfarande en continental. Engelskmännen är ju inte jättemodiga vad gäller uppdateringar så är man inte insatt tror jag inte man ser så stor skillnad på den gråa 2004an och den röda från 2014.

 

Det stora barneventet ”Barndagen” jag arrangerar som ni kommer kunna läsa om i tidningen snart närmade sig med stormsteg och har man 120 kompisar med lambos, ferraris, mclarens och gud vet vad på plats gäller ju att man har nåt själv som inte toksuger, men jag tänkte att jag nöjer mig med Bentleyn i år, den är ju ändå rätt fräck, efterinstallerad vinge och grejor…

 

Sen några dagar innan eventet så får jag punka på den. Punka med 22” däck. Skit tänkte jag, vad ska jag göra, hinner vi fixa punkan? Nja det var leveranstid på däcken så det skulle nog inte gå. Ska jag åka med G63an? Den är ju skittuff, men passar den in på Sveriges mest uppmärksammade banevent? Nej inte riktigt. Jag tror det är dags att snabba på det där bytet. Klockan 21.00 två dagar innan eventet börjar jag ringa runt och kolla vad mina handlarvänner har på lager, Det måste vara 4-sitsigt, lite svulstigt och gärna 4wd med tanke på att vintern närmar sig.

 

Snart nog kommer samtalet med Alex, han talar om att jag redan vet vilken bil jag ska ha. Ja det är ju sant säger jag med alldeles för kort betänketid, vi kommer överens om en deal och han levererar bilen hem till mig vid 22-tiden, en timme efter min panik inträdde.

 

Vad blev det då tror ni? Jamen självklart. Den röda Bentleyn… En drömbil på alla sätt men kanske inte det bästa valet när det redan står en likadan på uppfarten? Det tänkte jag inte på just då dock..  Så nu har jag två Bentleys,,,, båda ska säljas tänkte jag, eller i alla fall en av dem. Eller? Ska jag ha olika färger varannan dag? Ska man köra det här fejkstorfräsarrejset så kan man lika gärna göra det fullt ut? Vi får se hur det blir. Det löser sig alltid. Efter att ha varit helt utan blocketbevakningar i nästan en hel vecka har jag lagt in ett par stycken nu, en på Ferrari FF och en på Rolls Royce Ghost. Perfekta vinterbilar och både hundar och barn får plats hoppas jag, tänker inte kolla det innan, det gör bara fegisar. Får se om det dyker upp nån trevlig handlare med nåt bra bytesförslag.

 

Dagens lärdom nummer ett är, det är billigare och smartare att laga en punka en att köpa ny bil.

Dagens lärdom nummer två, Det är alltid bättre med två Bentleys än med bara en.

Dagens lärdom nummer tre, Skit samma, gör det du känner för, kör så det ryker. Imorgon kan det vara för sent.

 

Ha en underbar helg!

 

 

Punkan på gråa faran som startade kaoset i ADHD-huvudet..

 

Den röda pärlan, vacker och stilig som få.