Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Varför drar min Volvo dubbelt så mycket som Volvo säger?

Av Posted on 0 Inga taggar 0

Ja jag har en Volvo, tro det eller ej. En V90 D4.  Jag använder den inte jättemycket då jag har G63:an också, men jag fick en av de första V90 som släpptes och tyckte därför att det var lite roligt att ha en. Jag tycker faktiskt den är riktigt snygg. En av de snyggaste kombibilarna som finns faktiskt.

Men jag är inte supernöjd med detaljkvalitén, det är skitsaker som drar ner helhetsintrycket. Köp till exempel aldrig en bil med Apple Car Play, absolut den sämsta uppfinningen någonsin. Fungerar aldrig ordentligt. Sänker volymen på både telefon och musik, hoppar i och ur appar lite som den känner för, och är allmänt värdelös. Iallafall den i min Volvo.

En annan sak som är dålig med Volvon är att bränslevärmare sällan funkar, för batteriet alltid dras ut. När batterispänningen är låg funkar inte värmaren. Bra så, men då borde det kanske sitta ett kraftigare batteri i bilen? Eller så borde man kanske få ett nytt batteri när man påtalar det för 26:e gången? Eller så borde det kanske ingå tydligare instruktioner hur man får använda sin Volvo, till exempel måste man köra minst 5 mil varje gång om batteriet inte ska laddas ur. Kör du kortare sträckor än så, är din bränslevärmare i din nya Volvo obrukbar och värdelös. Kanon, hade varit bra att veta när man köpte den.

En tredje grej som inte är riktigt tiptop är att bränsleförbrukningen är ett snäpp högre än vad Volvo själva har uppgett. Min Volvo har nu gått ca 2.000 mil. Blandad körning, mest långmil men en hel del korta sträckor också. Men som sagt blandat.

De sista 50 milen har min bil dragit 11,3 l/100 km, alltså 1,13 l/mil… Det är en diesel D4…

Jag var precis inne på Volvos hemsida och där står det 0,57 l/mil i stadskörning. Alltså drar min dubbelt så mycket mot specen, trots att mina mil är blandade, och Volvos spec är på stadskörning. Inte illa!

Jag ska sälja både den och G63:an snart tänkte jag. Fick ett ryck och är inne i en vettighetsperiod och ska ta bort bägge och köpa något smart. Något småfräsigt som inte är svindyrt i drift. En Tesla kanske?! Undrens tid är inte förbi, vad som helst kan hända:) Jag hade lätt kunnat tänka mig en XC90 dock, tycker de är kanonfina. Stor, rejäl och snygg, precis som det ska vara. Men… Jag vill ha en fungerande bränslevärmare, och dessutom vet jag inte om jag har råd med soppaförbrukningen. Får se vad det blir…

 

1,13 l/mil, lite mycket va Volvo??

Här är den. Till salu inom kort. Kom och köp! Ballaste Volvon i stan!