Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Volvo V90 del 2, trasig värmare och högt vägljud. Bara gnäll eller sant!?

Av Posted on 0 Inga taggar 0

Att ni läsare älskar era Volvos går inte att ta fel på. Min historia om min egen V90 som drar alldeles för mycket bränsle och har lite andra fel blev väldigt välläst:)

De flesta av er hakade tråkigt nog upp er på just bränsleförbrukningen. Ja den är vulgärt hög inget snack om saken, och grejen är att den inte är körd som om den var stulen heller. Det är nämligen inte jag som kör den..:)

Men jag stör mig inte så mycket på den ärligt talat, om ni sett vad jag har för övriga bilar så förstår ni att bränsleförbrukning kanske inte är det första jag tar hänsyn till när jag handlar ny bil. För att ställa Volvons 1,13 L/m i relation till något så tror jag min Bentley maxade ut på 9,99l/m när den mådde som bäst. Min andra bil, Mercedes G63 AMG, är inte heller nån spargris på soppafronten.

Nej jag stör mig mer på de andra grejorna som inte funkar som de ska. Värmaren till exempel. Då säger några av er att man måste köra lite längre sträckor för att batteriet ska hinna ladda osv, men så ska det inte behöva vara! Jag har nämligen haft iallafall 5-10 andra bilar med liknande värmare och de har funkat utan problem. Den på G63 funkar perfekt, och den kör jag kortare sträckor med än Volvon. Varför funkar Volvons sämre än konkurrenternas?? Kanske nån från Volvo borde kliva in och svara?

CarPlay och andra funktioner är inte heller färdiga känns det som. En sak till som jag stör mig på med bilen är vägljudet. Har ni tänkt på det? Pirelli och ett par andra däcktillverkare har till och med gjort speciella ljudisolerade däck för att det låter så mycket om V90 och nya XC90. Varför vet jag inte, om de är sämre isolerade i hjulhusen eller vad det är, men låter mycket gör de iallafall.

Nej skärpning säger jag. Ni som har haft många Volvos, hur betygsätter ni V90 jämfört med V70 osv? Jag har haft 5-6 V70 av olika modeller inkl XC70 och jag inbillar mig att man sitter bättre i den än i V90, kanske bara jag som har fått för mig det.

 

Dela med er av era egna erfarenheter och uppfattningar på området. Kanske är jag ute och cyklar? Kanske är Volvo ute och cyklar? Ni med erfarenhet avgör.

Skriv och tyck, kanske Volvo lägger sig i om fler tycker som jag?

 

Trevlig helg!