Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vem ska betala min P-bot, Apple eller EasyPark?

Av Posted on 0 Inga taggar 9

Jag var inne i stora staden Stockholm och fikade för nån vecka sen. Jag ställde mig på en riktig parkeringsplats som jag alltid gör. Är alldeles för feg för att fulparkera. Jag såg EasyPark skylten och tryckte till på appen att den skulle hitta rätt områdeskod och betalade.

När jag sen kommer ut till bilen så har jag lik förbannat fått en böter. Jag ser parkeringsvakten och kastar mig framåt och försöker se så arg ut jag bara kan. Jag börjar berätta att jag minsann visst har betalat och visar honom kvittot i appen. Utan att titta frågar han vilken områdeskod som är inslagen, den appen valde sa jag. Då visade sig såklart att den hade valt fel områdeskod. Vid centralen ligger det två parkeringar intill varandra, med olika områdeskoder. skitsmart. Och easyparkappen hade såklart valt fel, trots att jag satt i bilen när jag tryckte på knappen.

Så vem ska betala min p-bot? Ska apple göra det för att deras gps eller vad det heter är off, eller ska easypark betala den för att deras app väljer fel kod? Svaret är såklart ingen av dem, jag lär få betala den själv. Men sjukt irriterande är det. Jag har felanmält till easypark bara för att se vad de säger men jag har inga stora förhoppningar. Men är det här vanligt? Har ni själva råkat ut för samma sak? Är det ens eget fel för att man inte knappar in manuellt eller kan man faktiskt bestrida en sån här bot? Jaja skit samma, fikan var god och sällskapet var trevligt. Nu vänder vi blad. Imorgon ska jag köpa bil. Insåg idag att min lilla Lexus som jag använder som andrabil var just alldeles för liten. Vad det blir får ni se på Facebook så snart den levererats. Tjing!