Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

För dig som är beredd att gå lite över gränsen – Här är mina bästa oetiska tips

12635708-gold-bars-pyramid-isolated.jpg

Reskassan slut? Gör ditt eget guld med hjälp av en pincett och ett förstoringsglas.

Är du beredd att gå lite över gränsen? In i en gråzon mellan vad som är rätt och fel? Då har jag en uppsjö av härliga förslag till dig. Håll till godo – här kommer mina bästa oetiska tips. Som kommer göra både semester och vardag så mycket bättre.

Du ska betrakta alla hotell som om du bodde där. Utnyttja dem till max. Du kommer bli förvånad hur mycket conciergen kan hjälpa dig. Även om du inte bor där kommer han ordna taxi, boka bord på svåra restauranger och ta hand om ditt bagage över dagen.

Hotellet fullbokat på helgen som du ville ha? Ring igen under ett annat namn. Nu bokar du torsdag till måndag istället. Eftersom din bokning är längre än de andras kommer någon annan bli avbokad. Detta eftersom bokningssystem prioriterar långa bokningar. Efter några timmar ringer du tillbaka till hotellet och bokar om din vistelse så den mer passar dina behov – bara över helgen.

När du bokar hotell på internet och kan välja titel, välj alltid Doktor. Doktorer får mycket bättre service och blir mycket oftare uppgraderade gratis till sviter än de som väljer Mr. Den här strategin har alltid funkat väldigt bra för mig. Ända till Doktor Ternström bryskt blev hämtad i sin gratis-svit på lyxiga Borgo Scopeto i Toscana. Och tvingad att ge hjärt-lung-räddning på en äldre herre i restaurangen. Mer om detta i en annan krönika.

När du beställer bord på en restaurang, gör det i namnet ”Michelin”. Den nivå av service du kommer få blir i världsklass. Ja, och du kommer dessutom få ett riktigt bra bord. Bli bjuden på en massa smått och gott under måltiden.

Kör du mycket bil i Europa? Skaffa en personlig registreringsplåt. Fartkameror på kontinenten kan ej tolka en personlig plåt – systemet känner inte igen formatet. Le för kamerorna och kör så fort du vill.

Trött på att vänta på ditt bagage efter en lång flygning? Köp en CREW-tagg på en pilotshop. Fäst denna gula plastbit på din väska. Då tror bagagehanterarna att du är pilot eller flygvärdinna. En branschkollega. Och ditt bagage kommer alltid komma ut först på bagagebandet.

Och nu mitt sista och kanske bästa tips. Jag har kommit på det alldeles själv. När reskassan nästan är slut, gå in på ett apotek och köp ett hekto kvicksilver. Med hjälp av en pincett och ett förstoringsglas tar du bort en proton från varje kvicksilveratom. Vips så har du ett hekto guld istället.