Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Det här är den mest bisarra bil-olyckan i världshistorien

Av Posted on Inga taggar 2

Det hade hörts över hela kvarteret. Först ett rejält brak. Sedan ett fantastiskt plask. Det här hände mitt i natten i förorten Granite Hills utanför San Diego. Ägaren till den lilla villan hade vaknat med ett ryck. Gått ut i trädgården. Och funnit en pickup märkt US NAVY i sin swimming pool.

Den hade tagit in vatten och sakta sjunkit mot botten. Föraren hade legat livlös över ratten. Efter rådigt ingripande av några grannar hade de fått ut föraren ur bilen. Polis anlände till platsen några minuter senare. Föraren – en mekaniker anställd av amerikanska flottan – hade varit extremt berusad. Det hade inte gått att kommunicera med honom på ett meningsfullt sätt. Det märkligaste var dock alla små rivmärken och sår han hade i ansiktet.

 

Det här kunde varit vilken olycka som helst. Det var det inte. Efter tillnyktring i polisens häkte uppdagades det mest bisarra händelseförloppet någonsin.

 

Kvällen hade börjat på ett bar i närheten. En hamburgare och öl med några vänner. Sedan hade det fortsatt med tequila och biljardspel. Så långt var allt bra. Problemet började när vår mekaniker skulle köra hem. Han hade glömt att pickupen var utrustad med alkolås. Hur han än försökte så gick inte bilen att starta. Han var rejält berusad.

Han hade gett upp och satt sig på en parkbänk i närheten. Då hade han hört ett prasslande ljud i en papperskorg i närheten. Nyfiken hade han smugit sig fram för att ta en närmare titt. I papperskorgen fann han en nyfiken tvättbjörn på jakt efter ett mål mat.

Han hade fått en briljant ide. Trodde han. Efter en kort och intensiv kamp fick han tag på tvättbjörnen. Nästa steg hade varit att ta med den till bilen. Genom att klämma på magen hade han, med tvättbjörnens utandningsluft, kunnat låsa upp bilens alkolås. I processen hade det stackars lilla däggdjuret förlorat medvetandet på grund av syrebrist, och lagts i passagerarstolen.

Bilen var nu igång. Enligt förhörsprotokollet hade han kört iväg och varit nästan halvvägs tillbaks till flottbasen där han var stationerad. Där började problemen. På ett minst sagt oväntat sätt.

Tvättbjörnar är söta och smarta djur. Men, de kan också bita ifrån när det behövs. Den lilla tvättbjörnen hade återhämtat sig och plötsligt vaknat till liv i passagerarsätet. Och nu var den arg. Väldigt arg. Enligt egen utsago hade han gått från att vara ett gulligt gosedjur till reinkarnationen av djävulen själv inom loppet av en bråkdel av en sekund.

Den hade kastat sig över honom och attackerat hans ansikte och hals med extrem kraft. Fräst, spottat, rivit och bitit honom som en ostoppbar virvelvind. I kampen med den lilla djävulen hade vår mekaniker tappat kontrollen över bilen, kört igenom ett stängsel och nerför en backe rakt genom ett villaområde. Färden hade slutat i en swimmingpool. När bilen landade i vattnet hade föraren slagit i ratten och tappat medvetandet.

Tvättbjörnar betraktas som råttor. Vi människor ska vara längst upp i näringskedjan. I detta fall var dock förhållandet annorlunda. Mekanikern hade fått en rejäl omgång stryk. Av ett djur som var mindre än en huskatt. Mekanikerns namn kommer leva i evighet. Som exempel på Darwins lära om evolutionen. Att straffa individer som är så korkade att de inte bör skaffa barn.

Tvättbjörnar, de är smarta, snabba och kan bita ifrån när de behövs. Det är därför jag älskar dem. Hade det inte varit klassade som skadedjur hade jag lätt haft en tvättbjörn som husdjur. Speciellt när de beter sig så heroiskt som i San Diego denna speciella kväll.

* (Bilden är inte från den aktuella olyckan)

 

1 svar