Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Den oväntade nyrekryteringen

Fel har begåtts och fel ska bestraffas.

Strax innan jul befann sig testlaget ute på fältet för att testa nya BMW X5 xDrive30d mot fyra konkurrenter – Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD, Mercedes ML 350 BlueTEC, Range Rover Sport SDV6 samt Porsche Cayenne Diesel.

Vi tog med en kamera och gjorde en liten film från testet. Tyvärr begick jag ett misstag när jag sedan lade på en så kallad ”speak” till filmen här hemma på redaktionen. I manuset skrev jag att X5 30d har en dieselsexa, men hjärnan och tungan omformulerade det till V6-diesel under inspelningen.

Det är tjänstefel av en motorjournalist att kalla en rak BMW-sexa för V6.
Någon måste ta ansvar för detta misstag och jag hittar ingen att skylla på.

Alltså måste jag avgå.

Således kommer jag nu stiga ned från min tjänst, från och med nästnästa vecka, och sitta i husarrest i två veckor. (Nu råkar det infalla på exakt samma dagar som jag blir föräldraledig och tar ut mina pappadagar.)

Min ersättare kommer från ett oväntat håll. Kanske har ni läst om mannen som fick jobb via en säljannons på Blocket?Kanske har ni läst att han har fått ett vikariat på en biltidning i Stockholm?

Nils Jangen heter mannen som skrivit den Blocketannons som just nu fyller flödet i sociala medier. Han ska nu under tre veckor hjälpa till på redaktionen under min frånvaro. Vi gillar att ge unga personer chansen att få komma in på arbetsmarknaden och killen kan uppenbarligen uttrycka sig väl och har en känsla för feeling.

Vi brukar inte rekrytera helt okända personer från Blocket, men ibland måste man få chansa lite. Han svarade i alla fall rätt på frågan om BMW:s motorbestyckning under telefonintervjun …

//Nils Svärd
f.d. testredaktör

Skärmavbild 2014-01-10 kl. 14.10.41.png

Annonsen som just nu är omskriven i all svensk massmedia – SvD, GP, Aftonbladet samt självaste TT – har tagit annonsskrivaren Nils Jangen till auto motor & sport-redaktionen. Det gäller att talangscouta på alla möjliga plattformar …