Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Så här blir det när man jobbar med en näslängds framförhållning i livet.

Av Posted on 0 Inga taggar 8

På lördag får jag en ny bil levererad. Den första helt nya bilen jag har köpt sedan jag fick en av de första V90 som Volvo levererade ut för ett par år sedan. Ska bli sjukt kul! När jag bokade den här bilen för närmare 2 år sedan om jag minns rätt, så såg livet ut på ett sätt, nu ser det ut på ett annat sätt. En hisklig massa har hänt, både positivt och negativt, dock har inget jättepositivt hänt på den ekonomiska fronten om jag ska vara ärlig, utan de sista åren har av olika anledningar varit präglade av ganska stora utgifter, såna som kommer i vissa skeden av livet.

Så ser man det så kan man ju undra varför den dyraste bilen jag någonsin köpt just nu lastas på en transport och är på väg till mig, samtidigt som jag har en Ferrari FF och nån räserjeep på radhusuppfarten.

Jag blev friad från min P-bot!

Av Posted on 0 Inga taggar 6

För ett par veckor sedan skrev jag att jag fått en p-bot inne i Stockholm trots att jag hade betalat avgiften. Easyparks app valde fel områdeskod när jag använde deras sökfunktion och jag åkte på böter trots betalning.

Debatten om det var mitt eget fel eller inte blev ganska ensidig på Facebook efteråt, massor av er var inne och kommenterade och typ ALLA tyckte att det var mitt eget fel att jag inte hade skrivit in koden istället för att använda sökfunktionen, hahaha. Mycket prat om eget ansvar osv. Men vet ni vad, jag tycker ni har fel! Så länge funktionen att söka upp områdeskod finns så ska den fungera, så tycker jag. Är man som leverantör osäker på att den funktionen är tillförlitlig så tycker jag kan ska ta bort den, så det enda alternativet är att skriva in det själv. Är inte det mer logiskt än att man ska acceptera att den ibland väljer fel?

Jag har åkt rally med Stig Blomqvist!

Italienska däcktillverkaren Pirelli har haft en vinterturné då de introducerat sitt senaste vinterdäck, Pirelli Zero Ice. Ett dubbdäck med långt fler dubbar än tidigare versioner av däcket, specifikt tillverkat för Norden och Ryssland.

I vanlig italiensk anda så är man inte blyg när man introducerar något nytt. Första delen av resan gick till Åre i samband med skidåkare-VM, där stod ett antal flång nya Audi e-tron uppradade på en isbana på Storsjön. Där fick vi testa undanmanöver och att köra med och utan system på en isbana. Måste säga att jag blev imponerad av e-tron, det gör såklart ont att säga med min inbyggda skepsis mot elbilar, men Audin var bra och lätt att ställa upp i kurvorna när systemen var urkopplade. Inte direkt så man använder en 2,5 ton tung suv i normala fall såklart men ändå kul att se att en så tung bil kan vara så välbalanserad.

Vem ska betala min P-bot, Apple eller EasyPark?

Av Posted on 0 Inga taggar 9

Jag var inne i stora staden Stockholm och fikade för nån vecka sen. Jag ställde mig på en riktig parkeringsplats som jag alltid gör. Är alldeles för feg för att fulparkera. Jag såg EasyPark skylten och tryckte till på appen att den skulle hitta rätt områdeskod och betalade.

När jag sen kommer ut till bilen så har jag lik förbannat fått en böter. Jag ser parkeringsvakten och kastar mig framåt och försöker se så arg ut jag bara kan. Jag börjar berätta att jag minsann visst har betalat och visar honom kvittot i appen. Utan att titta frågar han vilken områdeskod som är inslagen, den appen valde sa jag. Då visade sig såklart att den hade valt fel områdeskod. Vid centralen ligger det två parkeringar intill varandra, med olika områdeskoder. skitsmart. Och easyparkappen hade såklart valt fel, trots att jag satt i bilen när jag tryckte på knappen.

Ska jag också köpa elbil nu?

Av Posted on 0 Inga taggar 5

Nu börjar det smälla lite i elbilsträsket. Fler och fler tillverkare kommer med nya modeller och fler lär det bli. Är det dags att köpa nu eller ska man vänta? jag inbillar mig att det är med elbilar som med tv-apparater, de kommer bara bli billigare och bättre med tiden. Är det nu Teslas fall börjar eller kommer de klara sig? Jag har alltid sagt att Tesla kommer få problem den dagen övriga tillverkare kommer då jag antar att de kommer vara billigare, de kommer till slut ha bättre infrastruktur för laddning, bättre servicenätverk etc etc. Men vi får se. Teslas modeller verkar fortfarande vara de roligaste, hur mycket det betyder för den gemene bilkonsumenten återstår att se, men jag tror fortfarande att de går en nervös framtid till mötes.

Jag då? Som alltid hackat på elbilar, som alltid sätter på raka rör på mina bilar så de ska låta så mycket som möjligt,