Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Bilköpardags! Era bästaste tips tack!

Av Posted on 0 Inga taggar 0

Nu är vi där igen. Det är dags att köpa ny vinterbil. Jag hade en alldeles jättefin vinterbil, en E63 AMG S, men den blev som ni kanske läst stulen för ett par veckor sedan. Ingen idé att gråta över spilld mjölk utan det är bara att gå vidare. Jag har varit runt och tittat på både det ena och det andra den senaste veckan. I början av veckan hade jag bestämt mig för att köpa en Porsche 991 4S, perfekt för vintern med 4wd och med lite våld skulle jag kunna pressa in hundarna i baksätet. Porschen har också fördelen att den inte störtdyker prismässigt som alla andra bilar jag köper.

Eller? Troligtvis kommer den ju göra det när jag väl köpt. Proppen går ur marknaden som så många gånger förut jag har trott att jag har gjort en bra affär. Det går att ställa klockan efter mina dåliga affärer, vare sig det är bilar eller börskrascher. Händer nåt helt sjukt som att Telia tappar halva sitt börsvärde så kan ni skriva upp att jag gick all in i deras aktie dagen innan. Säkert som amen i kyrkan.

Jag har iallafall börjat tveka på 911. Eller snarare så har jag övertänkt hela grejen och börjat titta på massa alternativ. Det är väldigt mycket tråkigare och köpa bil när man försöker köpa med hjärnan istället för hjärtat.

De bilar jag har tittat seriöst på senaste veckan är Mercedes G63 AMG, fint ex av G55 AMG, Range Rover Sport SVR, vanlig Range Rover Sport, ett helt gudomligt ex av stora rangen, med delat baksäte och skumpakyl. 991 4S både före och efter faceliften, och en Bentley Continental GT av senaste snitt.

Ruggig blandning jag vet, men så är det. Det blir aldrig det man tänkt sig. Jag är dessutom en sucker för en deal så jag kan ha bestämt mig för en bilmodell, sen kommer nån handlarkompis och viftar med lite rabatt på nåt helt annat så köper jag det istället. Lättlurad är bara förnamnet.

Men grundkraven är egentligen inte så många. Jag vill helst ha 4wd eftersom det är vinter, jag måste ha 4 sittplatser, även om alla inte är fullstora, jag vill inte se ut som att jag jobbar som mellanchef på nåt telecombolag, på grund av min dåliga självkänsla är det viktigt att bilen jag åker runt i utstrålar att jag är storchef långt innan jag kliver ur bilen.

Det ska väl inte vara så svårt att hitta nåt? Bilen får inte kosta mer än 6-siffrigt har jag bestämt nu på morgonen. Nån hejd får det vara. Dvs om inte säljaren kan tänka sig att ta en 15 meter lång båt med 3 motorer i byte, då kan den vara lite dyrare… Den får gärna vara billigare också, det gör inget, kanske lika bra att vara tydlig med det..

Så, lägg ner det ni gör nu och hjälp mig med det här istället.

Sämsta tipset belönas med en lavett, ger du ett tips som leder till köp så skriver jag en dikt om dig och lägger upp här på bloggen tillsammans med en bild på ditt vackra fejs.

 

Trevlig helg!