Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hjältetätt på Sveriges mest omtalade bilevent!

Av Posted on 0 Inga taggar 0

Den 1/9 är det dags för Sveriges mest uppmärksammande, och utan tvekan Sveriges viktigaste bilevent. Ett event helt utan publik och utan människor som betalar inträde. Ett event där bara ett fåtal människor faktiskt får se bilarna. Nämligen Ba(r)ndagen.

Barndagen är ett bilevent som riktar sig till barn som har haft otur i livet. Det kan handla om svåra sjukdomar, olyckor, psykisk ohälsa, social utsatthet, eller vad som helst som har fått ett oskyldigt barn att må dåligt.

Den 1/9 samlas ett 80-tal superbilar från hela Sverige för att uppfylla dessa barns drömmar. Ett 50-tal barn tillsammans med deras familjer får chansen att se, och åka i, några av de häftigaste bilarna som Sverige, och Världen, har att frambringa. Drivor med Ferraris, Lamborghinis, Porschar står och väntar på barnen när de dyker upp på morgonen den 1/9 på GTR Motorpark i Eskilstuna. Bara barnen och deras familjer har tillträde till Motorparken den här dagen. Den här dagen ska inte barnen behöva tänka på sjukhus, diagnoser, oro och elände, den här dagen ska vi glömma allt sånt och bara ha roligt.

Läkare vittnar om att positiva upplevelser påskyndar läkning och hjälper till vid återhämtning efter och under sjukdom, både psykisk och fysisk. Den här dagen gör Bilsverige vad vi kan för att hjälpa till.

På kvällen samlas förarna och deras co-drivers på en galamiddag där vi förutom att äta och dricka gott, samlar in pengar till barnen via en välgörenhetsauktion. Förra året drog vi in över 1 miljon kronor som oavkortat gick till cancerrehabfonden.

Det här är en dag som varken förare eller barn glömmer, det kan jag garantera. Har du en bil och vill var med och glädja barnen, eller känner du kanske ett barn som passar in på beskrivningen ovan? Kolla in Racing Rascals facebooksida. Där finns info både om hur du anmäler dig med din bil, och hur du nominerar ett barn så det får chansen att vara med.

Aftonbladets Svenska Hjältar redaktion kommer vara på plats, och det med all rätt:) För sällan har väl så många hjältar varit samlade på ett och samma ställe. Barnen, deras syskon, deras föräldrar, förarna, funktionärerna, sponsorerna. Alla är hjältar och vi är så glada att denna dag finns. Kom och var med vetja! kolla på filmen nedan så förstår du varför.

 

https://www.facebook.com/Racing-Rascals-237386056298571/