Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tycker du din bil drar lite för mycket? Testa köpa en båt..

Av Posted on 0 Inga taggar 0

Jag är ute på en liten tur med min båt. Vi åkte från Stockholm i förra veckan och anländer Göteborg senare idag. ca 550 sjömil så långt alltså och lika mycket kvar då det är tänkt att vi ska åka Göta kanal tillbaka, sen till Gotland en sväng, ner på ett bröllop i Kalmar, och sen hem. 1200 sjömil eller ca 2222km för er landkrabbor.

Det går faktiskt riktigt bra än så länge, förutom ett par småfadäser så rullar det på. En av fadäserna inträffade igår utanför Helsingborg när ena motorn tvärdog helt plötsligt. Livrädd blev jag då det var väldans blåsigt, och bli liggande drivande i kuling på öppet hav är inte skitroligt. Men det var nära in till Helsingborgs hamn och det visade sig att vi hade glömt att tanka.. Mätaren gick från kvarts tank till tom lite för fort för att jag skulle hinna med. Har inte vågat kolla exakt men gissar att båten drar ca 25L per landmil, så det slurpar på rätt bra där bak.

Så DinX macken fick en glad överraskning när vi kom inhaltande. Tyvärr för DinX så har de, som många andra mackar, en 1000:- spärr på kontotankning, dvs att tanken slår av automatiskt när man tankat för 1000:-. Det är irriterande nog i bilen som rymmer 70-80 liter, men i en båt som rymmer 2500 liter är det liksom lite ohållbart. 57 liter kunder man tanka innan man var tvungen att gå upp, sätta i handtaget, dra kortet igen..  Så vi hällde i 600 liter och gav oss sen, det är iallafall tillräckligt mycket för att täcka botten på de tre tankarna tänkte vi och åkte vidare i stormen.

Nu sitter vi i Torekov, ni vet stället med den berömda badbryggan där solbrända gentlemän och kvinnor står i kö på morgonen i sina morgonrockar för att ta morgondoppet. Vi tänkte ta oss in mot Göteborg idag. Får se om soppan räcker eller om vi måste stanna halvvägs och fylla på.

Så dagens läxa är följande. Vi ni bli på bra humör nästa gång ni tankar och tycker att bilen drar lite mycket? Tänk på mig, som troligtvis ligger strandad någonstans längst Göta kanal, i väntan på en tankbil.

Ikväll spelar Sverige 1/8 dels final i VM, jag gissar på seger med 3-1. Vi kanske syns på nån sportbar i Göteborg. Heja Sverige!

Det blir några kvitton när pumpen slår av efter 1000:-…