Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Här är mina nyårslöften – jag ska bli en mycket sämre människa

Av Posted on Inga taggar 3

Många tror att ett nyårslöfte är en utmärkt tidpunkt att göra förändringar i ens liv. Sägs det i alla fall. Jag tror motsatsen. Nyårslöften är skit. Låt mig förklara:

Har du någonsin avlagt ett nyårslöfte? Hur gick det sen? Lyckades du hålla ditt löfte?

Jag vet hur det gått för mig. Det har aldrig funkat. De flesta av oss har svårt att hålla våra nyårslöften längre an någon vecka. I bästa fall en månad. Ett nyårslöfte känns bra på nyårskvällen. Efter några veckor så är det kört. Ditt nya fina gymkort kommer aldrig mer att användas. En kall öl har aldrig smakat så gott som i slutet av Januari.

Kvar är bara skammen och besvikelsen. Att vi ytterligare en gång har misslyckats. Det här ska vi ändra på. För jag har en lysande plan för dig och mig inför 2018.

Eftersom nästan 100 procent av alla nyårslöften misslyckas, låt oss då applicera omvänd logik. Istället för att lova att sluta röka, låt oss lova att röka mycket mer! Eftersom alla löften misslyckas så kommer du då att sluta röka inom ett par tre veckor. Här är mina nyårslöften för 2018.

Jag ska äta mycket mer fet och dålig mat. Gärna skräpmat från McDonalds eller KFC. Herregud jag älskar KFC. Har du testat deras hot wings? Mums. Vidare ska jag absolut inte äta grönsaker. Frukosten ska inte bestå av yoghurt, musli och frukt. Nej, jag ska frossa i bacon, korv, vita bönor, äggröra och pannkakor varje morgon. Jag ska slå high score i både kolesterol och triglycerid-värden.

Träning? Ha Ha – du skojar. Jag ska sluta gå långa promenader med hunden på förmiddagarna. Aldrig någonsin gå till gymmet. Pingisbordet i garaget ska eldas upp. Fanken – jag gillar ju pingis. Nu har jag dock lovat att sluta för gott. Jag ska även sluta att simma eller att spela badminton. Jag ska inte röra på mig alls hädanefter.

Göra klart saker direkt? Aldrig. Jag ska skjuta alla arbetsuppgifter framför mig så långt det går. Så långt att jag alltid ska få panik när deadline närmar sig.

Hastighetsbegränsningar är töntigt och onödigt. Jag ska alltid köra för fort. Gärna dubbla lagstadgade hastigheten, minst. Runt skolor och dagis ska jag köra minst tre gånger så fort som det står på skyltarna.

Mina resdagar är alldeles för få. 185 hotellnätter per år känns jävligt rookie. De här siffrorna måste pumpas upp. Över 200, gärna 250. Helst ska jag aldrig vara hemma.

Jag ska aldrig mer ringa mina föräldrar. Aldrig hälsa på dem vid högtider som påsk eller jul. Nu får det vara nog. No more Mr Nice Guy. Kontakten med mina föräldrar ska sägas upp.

Jag och Alrik (chefred) kämpar på en bok vi ska lansera nästa år. Det ska vi sluta med. Den här boken får aldrig någonsin läsas av någon, eller hamna i handeln. Aldrig. Inte en sida till ska skrivas. Inte en bild till ska tas.

Facebook och Reddit? Den tiden jag spenderar här, är alldeles för kort. Istället ska jag  sitta klistrad vid social media som aldrig förr. Gärna hela dagar liggandes i soffan. Från morgon till kväll. Jag ska helt fokusera min tid på social media, posta riktiga bajs-inlägg och lajka allt skit jag hittar.

Vad tycker ni om min plan? Är ni med? Det får bära eller brista. Under 2018 ska jag bli en mycket sämre människa. Varför gör inte du också tvärtom-löften inför nästa år? Skriv upp dem och du kommer garanterat att misslyckas, som med alla nyårslöften. Du kommer leva mer hälsosamt, ha bättre kontakt med din familj, och nå dina mål. Nu kör vi!

1 svar