Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vilka är Sveriges bästa miljöbilar?!

Av Posted on 0 Inga taggar 4

Nej jag har inte köpt Sveriges bästa miljöbil – eller?

Varje år utser Gröna Bilister årets miljöbilar för både privatpersoner och företag och jag brukar vara med i juryn. Självklart har jag lagt mina röster även i år och det ska bli spännande och se om de andra i juryn håller med mig, om det blir el, laddhybrider eller gasbilar som tar hem förstaplaceringarna i de två kategorierna. Jag ser och förstår storheten med gasbilar, men jag tycker att den biogas vi tillverkar ska gå till transportbilar som kör väldigt mycket. Att gasbilar eventuellt ska släppas in i zon tre bland miljöbilarna förstår jag däremot inte alls, de kan ju köras på bensin. Vad är grejen? En eftergift till taxi, antar jag.

Jag gillar el, ju mer desto bättre. Därför köpte jag mig för två månader sedan en begagnad BMW i3 REX. Jag vet, det är lite fegt med reservmotor, men jag ser den lite som en extra fallskärm – både för långresa och andrahandsvärde. Den finns där om det blir kris, och än så länge har jag bara behövt den när jag åkte Stockholm – Gävle. Resten av milen har elen räckt.

Men Sveriges bästa miljöbil blir det aldrig, inte enligt Gröna Bilister eftersom man kräver fem stjärnor i EuroNCAP för att bli nominerad. Och det är helt ok, men min bästa miljöbil är det i alla fall … Framtidsfuturistisk, rapp och skojig!

 

Här är alla nomineringar

 

Här är mina röster – håller du med? Vinnarna i Miljöbästa bil 2018 presenteras nästa vecka.

1 Nissan Leaf 10 p.

2 Hyundai Ioniq el 8p.

3 Kia Niro laddhybrid 5p.

4 Renault Zoe 1p.

5 VW Passat GTE 1p.

 

Och vill du veta vilka som är med i juryn – klicka här